Home » Recensies: Theater en film » Filmreview: Alice through the looking glass

Filmreview: Alice through the looking glass


Alice’s adventures in Wonderland is mijn lievelingsboek én ik ben weg van de films van Tim Burton. Het kon dan ook niet missen dat ik helemaal weg was van zijn interpretatie van Alice, een aantal jaren geleden. En nu is er een vervolg! Afgelopen weekend ging ik naar de bioscoop, zette mijn 3d brilletje op, en bekeek deze film. En nu zit ik thuis en vertel ik jullie wat ik er van vond!

Recensie
Alice returns to the whimsical world of Wonderland and travels back in time to save the Mad Hatter.

Dat is de enige omschrijving van deze film die we krijgen van IMDB. Zegt echt veel, vinden jullie wel?

Het verhaal gaat over Alice, en het speelt zich af, een aantal jaren na de afloop van de eerste film. Die eindigde met dat Alice niet ging trouwen maar scheepskapitein werd, van haar vaders schip. Dit verhaal begint met Alice als scheepskapitein, en ze gaat terug naar Londen. Daar ziet ze de blauwe vlinder (the blue caterpillar transformeerde in een vlinder aan het einde van de eerste film) en ze volgt hem. De vlinder gaat door een spiegel heen, en Alice dus ook.
Ze komt weer in Wonderland terecht en komt erachter dat Hatter in de problemen is. Hij is ervan overtuigd dat zijn ouders nog leven. Maar zij zijn vermoord door Jabberwocky. Alice wil hem helpen maar daarvoor moet ze terug in de tijd.

Het verhaal speelt met Tijd (die gepersonifieerd wordt door Sacha Baron Cohen) en geeft uitleg aan sommige elementen van het originele verhaal (bijvoorbeeld waarom het altijd thee-tijd is).

De eerste film was een adaptatie van het eerste boek van Lewis Carroll, maar eigenlijk was het eerder een adaptatie van het gedicht Jabberwocky met daarin de personages uit het verhaal, en enkele elementen. Ik vroeg me dan ook af wat er precies werd verfilmd in deze film. Zou het through the looking glass, and what Alice found there kunnen zijn? Maar nee, er komt niets in voor van het originele boek (behalve dan het reizen door spiegels). Het was eerder een vervolg op de eerste film. Vandaar ook dat de titel niet hetzelfde is.

Ik vond het een leuke film. Hij zit goed in elkaar en er zijn geen losse eindjes. Het verhaal is origineel, met dezelfde personages als in de vorige film.

Als je dus nog niet naar de bioscoop geweest bent, ga dan nu nog. Het is een leuke film die je gezien moet hebben 🙂

Advertentie

3 thoughts on “Filmreview: Alice through the looking glass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s