Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_5746Hoi lieve lezers! Het is weer zondag, dus tijd voor een showcase! Ik ben deze week veel aan het lezen geweest (het leven van een student met maar één vak is stiekem best wel fijn) en ik heb ook wat nieuwe boeken aangeschaft.

Gekocht
De verwarde cavia Paulien Cornelisse kennen we van de boekjes Taal is zegmaar echt mijn ding en En dan nog iets, en natuurlijk van Wie is de mol. Nu heeft ze een nieuw boek, De verwarde Cavia, en het gaat over een cavia die op een kantoor werkt. En verward is, gok ik. Ik ben er inmiddels al in begonnen en het is echt best wel bizar. Maar leuk.

28076746Een ander boek dat ik kocht, is The curious incident of the dog in the night-time van Mark Haddon. Dit is een boek waar ik best wel een hekel aan heb. Waarom ik hem dan gekocht heb? Ik zal het jullie uitleggen.
Ik moest dit boek op school lezen, in klas 2 of 3, geloof ik, bij Engels. Maar in plaats van dat we het lazen, moesten we het beluisteren. Nu heb ik geen problemen met luisterboeken. Ik ben recentelijk ook begonnen met het luisteren naar Harry Potter, ingesproken door Stephen Fry (super awesome, trouwens), maar dit boek werd ingesproken door een klein kind en dat vond ik toch wel behoorlijk irritant.

Dit boek heeft dus niet echt een positieve indruk op me achtergelaten. Net als de andere boeken die ik met Engels moest lezen trouwens (Lies of Silence, The color purple). Maar ik weet nu dat dit best een belangrijk boek is geweest, want het is het eerste boek dat zowel door kinderen/jongeren als door volwassenen gelezen kan worden. Ik hoor de laatste tijd steeds meer positieve verhalen over dit boek en ik bedacht me dat ik dit boek wellicht een tweede kans moet geven.

Dat waren de boeken van deze week! Hebben jullie toevallig dit boek van Mark Haddon gelezen? Wat vonden jullie er van?

Advertentie

9 thoughts on “Showcase Sunday!

  1. The Curious Incident of the Dog in the Nighttime heb ik ook moeten lezen voor Engels! Aangezien mijn broer ook autisme heeft (wel in een minder erge vorm dan het hoofdpersonage) was het voor mij hier en daar wel herkenbaar. Mijn ‘trauma’ boek voor Engels is en blijft The Boy in the Striped Pyjamas…

    • Okay ja daar zit wel wat in. Ik hoor ook verhalen dat het wel echt een goed boek is, vandaar dat ik het opnieuw ga lezen.
      Oei, die is wel heftig, moesten jullie die verplicht lezen? Ik moet zeggen dat ik het boek niet aandurfde nadat ik de film gezien had…

      • Ja, wij moesten die verplicht lezen (wel Engels in de hoge school). Het is inderdaad een heftig verhaal… En dan kwam het ook nog eens terug op het examen ^^;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s