Home » Recensies: Boeken » Review: Zitten is het nieuwe roken

Review: Zitten is het nieuwe roken

Auteur: Katja de Br28115889uin
Titel: Zitten is het nieuwe roken
Genre: Non-fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044536942
Aantal pagina’s: 192
Gelezen: december 2015
♥♥♥

Omslagtekst:
Wie gezond probeert te leven, eet zo bewust mogelijk en beweegt regelmatig. Maar wat nog niet is doorgedrongen, is dat we met z’n allen veel te veel zitten: in de auto, op het werk, op school en in zorginstellingen. Zelfs onze vrije tijd brengen we het liefst zittend door.
Waarom zitten we zo graag? En wat zijn de kwalijke gevolgen daarvan voor onze gezondheid? Katja de Bruin is een zitter die ging staan. In dit boek zet ze feiten, meningen en ervaringen over zitten en staan op een rij.


Review
Dit was een ander boek waar ze bij De Geus het vaak over hadden. Zitten is het nieuwe roken vertelt hoe slecht zitten eigenlijk voor je is, en heeft het over verschillende studies die hier onderzoek naar hebben gedaan. Ik had er eigenlijk nog nooit iets over gehoord, dus ik was erg nieuwsgierig naar dit boekje.

Zitten is dus niet goed voor je. Dit boek was echt een eye-opener. Er worden talloze voorbeelden aangehaald en de auteur weet echt goed over te brengen hoe slecht zitten wel niet voor je is. Ik had zelf in ieder geval gelijk de neiging om te gaan staan.

Het boek is goed en interessant geschreven, maar op een gegeven moment wordt het te veel van hetzelfde. Het is een dun boekje, dus het kon erger, maar bij de laatste 50 pagina’s had ik zoiets van ‘Zitten is slecht voor je, I get it’, en toen was ik er ook wel een beetje klaar mee.

Wat ik wel nog wil zeggen is dat ik de cover erg mooi vind. En ook de titel is goed gekozen. Zitten is het nieuwe rokenis echt een goede catchphrase. Het was overal in de uitgeverij te horen. ‘Ik ga even een rondje lopen, want zitten is het nieuwe roken!

Advertentie

3 thoughts on “Review: Zitten is het nieuwe roken

  1. Het is wel waar, we zitten een hele dag. Ik ben soms zelfs te lui om naar de printer te lopen. Al snap ik niet hoe je hier een boek van bijna 200 pagina’s kunt over schrijven. Lijkt mij nogal saai.

    • Herkenbaar hè? Ik had er nooit zo over nagedacht, maar ik zit zelf ook het grootste gedeelte van de dag.
      Ja dat was een beetje het punt. Het onderwerp was interessant en een eye opener, maar 200 pagina’s is wel erg veel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s