Home » Uitstapjes en vakanties » Pradiedadie Praag

Pradiedadie Praag

IMG_6739Hoi lieverds! Ik ben een paar weken terug op vakantie gegaan naar Praag. En wat was het een mooie stad! Hebben jullie zin in een kleine fotoreportage? Praag is de stad van het bier, de Trdelnik en natuurlijk Franz Kafka! Ik heb de hightlights voor jullie in een overzichtje gezet 🙂 Hierboven zien jullie trouwens de beroemde Karelsbrug.

IMG_702220160420_145058
Praag is de geboortestad van auteur Franz Kafka, bekend van die verwandlung en der Prozess. Er zijn verschillende highlights die met Kafka te maken hebben, zoals Het gouden straatje (een straat met inimini huisjes waar Kafka woonde, op de Praagse burcht), verscheidene standbeelden zoals bijvoorbeeld hier links, maar ook is er het Kafka museum. Ik heb zelf bovengenoemde boeken gelezen en weet dus wel het een en het ander van zijn schrijfstijl. Het museum geeft heel goed de beklemmende sfeer weer. Het is er donker en er zijn vreemde geluiden zoals waterdruppels en krassende kraaien. Het museum weet heel goed de sfeer van de boeken over te brengen en dat vind ik erg knap gedaan.
IMG_7040
Een hoogtepunt in Praag is de Astronomische klok. De klok zelf is heel erg mooi en ieder uur als hij slaat, komen er kleine houten figuurtjes voorbij. Toen wij er waren stonden er enorm veel toeristen omheen, en ik denk dat dat altijd zo is. Ik moet toegeven dat ik de show met de houten figuurtjes wel wat vond tegenvallen, ik had het spectaculairder verwacht. Toch was het wel leuk om een keer gezien te hebben.

20160420_151908Wat je ook moet doen als je in Praag bent, is Trdelnik eten. Wij noemden het donutijs, maar ik weet eigenlijk niet waarom. Het hoorntje is opgerold deeg met vanille, hazelnoot en kaneel. Het smaakt een beetje naar popcorn. Erg lekker! 🙂

IMG_6828Wat ook tof is, is de Praagse Burcht, waar dus ook dat Gouden Straatje is. Er staan verschillende kerken en andere gebouwen, waaronder deze prachtige St. Vitus Kathedraal.
IMG_685320160418_150845Dit zijn (volgens mij) de tuinen van het Wallenstein Paleis. Het was echt heel groot en prachtig, met overal standbeelden, voornamelijk van Apollo.
20160419_184301
Last but definately not least, wat je echt moet doen als je in Praag bent, is naar de opera! Mijn vriend en ik hebben de groep een avondje verlaten om naar Il Trovatore (Verdi) te gaan kijken en het was een avond om nooit te vergeten. Ik ben blij dat we zijn gegaan, en als jullie ooit in Praag zijn, raad ik jullie aan hetzelfde te doen!

20160420_123608

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s