Home » Recensies: Boeken » Review: De boekbindster

Review: De boekbindster

Auteur12357765Anne Delaflotte Mehdevi
Titel: De boekbindster
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2011
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044515039
Aantal bladzijden
: 224
Gelezen: Oktober 2015
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Mathilde verruilt haar veelbelovende carrière als diplomate voor een leven als boekbindster in een klein dorpje in de Dordogne. Op een ochtend krijgt ze bezoek van een onbekende, knappe man, die even snel verdwijnt als hij gekomen is. Hij laat een oud boek bij Mathilde achter. Geïntrigeerd door de inhoud begint ze een speurtocht om de geheimen van het boek te ontrafelen.
(bron)

Review
Dit was een van de eerste boeken die ik aanvroeg tijdens mijn stage bij De Geus. Ik werd geïntrigeerd door de cover en toen ik wat meer informatie over het boek opzocht, wist ik dat ik deze moest kiezen. En ik ben enorm blij dat ik dat heb gedaan!

Als je het verhaal gaat navertellen, klinkt het niet heel erg interessant. Het is misschien een beetje cliché, maar dat maakt niet uit. Het is een prachtig boek waarin je heerlijk weg kunt dromen. Mathilde is boekbindster geworden in een klein dorpje. De zaken gaan niet gelijk helemaal goed. Het is een vreemd dorpje waarin ze woont, met vreemde mensen. Maar ze is met boeken bezig. De liefde voor boeken vloeit voort uit dit verhaal en dat is prachtig. In ieder geval, er komt een knappe man binnen die weinig zegt, maar een boek bij haar achterlaat, voor haar om opnieuw in te binden. En dan verdwijnt hij, en hoort ze niets meer van hem. Ze is geïntrigeerd door deze mysterieuze man en gaat naar hem op zoek. En daarbij kan het boek dat ze van hem heeft gekregen wel bij helpen. Het is een boek met prachtige tekeningen, maar waarvan? Wie heeft ze gemaakt? En waar moet het boek naartoe? Maar de grootste vraag is, wie is de man, waarom hoort ze niets meer van hem?

Het verhaal is prachtig, en het is ook echt prachtig geschreven. De taal is zo mooi dat je gelijk in het verhaal getrokken wordt. Ik denk dat dit een van mijn nieuwe favoriete boeken is. Het is een prachtig verhaal, soms wat voorspelbaar, maar dat maakt het verhaal niet minder goed.

Ik zat er gelijk helemaal in en heb het dan ook in één dag uitgelezen. Ik zou het iedereen aanraden. Ik moest bij het verhaal enorm denken aan de film Chocolate, met Johnny Depp. Het heeft eenzelfde sfeer en thematiek. Als je dat een mooie film vond,  dan is dit boek waarschijnlijk ook wel iets voor jou!

Advertentie

4 thoughts on “Review: De boekbindster

  1. Klinkt goed! Speelt het in onze tijd? Het klinkt wel een beetje als een historische roman maar dat blijkt niet uit jouw beschrijving. De schrijfster heeft een bijzondere achternaam, weet je ook waar die vandaan komt?

    • Ik vond het wel wat weg hebben van een historische roman, maar geschiedenis zelf is niet echt een belangrijk thema. Ik geloof ook dat het niet gespecificeerd wordt wanneer het zich afspeelt, maar het voelt wel als een historische roman.
      De auteur komt uit Frankrijk!

  2. Boeken over boeken die met liefde geschreven zijn, vind ik altijd goed!
    Is het eigenlijk een soort detective of meer een romantisch verhaal? Want met deze samenvatting kan het zowat alle kanten opgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s