Home » Challenges » Review: De Real Meal Revolutie

Review: De Real Meal Revolutie

AuteuIMG_6675r: Tim Noakes, Sally-Ann Creed en Jonno Proudfoot
Titel: De Real Meal Revolutie
Genre: Kookboek
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN: 9789045031118
Aantal pagina’s: 304
♥♥♥

Omslagtekst:
Ons wordt voorgehouden dat we lui zijn, dat we te veel eten en te weinig bewegen. Dit zijn echter niet de oorzaken van onze gezondheidsproblemen, het zijn er de symptomen van. Het moet en kan anders. Diëten zijn geen opoossing: we moeten onze levensstijl aanpassen en weer écht gaan eten. Vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij.

Review
De afgelopen maand heb ik meegedaan aan de Real Meal Challenge van Atlas contact, zoals jullie vast al wel meegekregen hebben. Ik wil Atlas Contact bedanken dat ik dit heb mogen proberen, want al weet ik zeker dat ik niet zo ga eten als in dit boek beschreven staat, toch heb ik een aantal lekkere recepten ontdekt!

In de omslagtekst wordt het al gezegd: wel vetten eten, maar geen koolhydraten of suikers. Dat is erg lastig, vond ik. Ik ben enorm dol op pasta en bovendien hou ik er niet zo van om zo uitgebreid te letten op wat je wel en niet kunt eten. In deze challenge vervang je dit alles door vet. Daar ben ik dan weer niet zo’n fan van. Alles moet gebakken worden in boter of olie en dat hoeft van mij niet zo. Wat wel weer leuk is, is dat spek en eieren goed voor je zijn, en dat mag je dus wel gewoon eten. Ik heb echt een enorme hoeveelheid spek op geloof ik, deze maand.
Maar het hoge vetpercentage vind ik zelf ook niet lekker.

De Real Meal Challenge belooft:
– Meer energie
– Verbeterde focus
– Geen honger
– Gezonder bloedsuikergehalte
– Gewichtsverlies
– Betere sportprestaties

Ik moet zeggen dat het wel gewerkt heeft. Ik had inderdaad meer energie en ik kon me blijven focussen op mijn scriptie, wat ook erg fijn was. Een gezonder bloedsuikergehalte heb ik niet kunnen testen, sporten doe ik niet (oeps) en gewichtsverlies heb ik niet nodig. Wat wel ook klopt is dat ik geen honger meer had. Doordat je zo veel vet eet, voel je je vol en de gerechten zijn ook nog eens vrij fors. Na een stevige lunch en een stevige avondmaaltijd, heb je inderdaad wel genoeg gehad, de rest van de dag, en hoef je niet te snoepen.

Ik ga dit dus niet volhouden, want ik hou te veel van mijn pasta om dat te laten staan, maar ik heb wel gemerkt dat het inderdaad werkt. Ik hou niet van de enorme hoeveelheid vetten, maar ik merk wel dat ik meer energie had en geen honger meer ’s avonds. Bovendien heb ik, zoals ik al zei, veel recepten ontdekt en weet ik nu dat ik courgette spaghetti heel erg lekker vind (en dat het enorm leuk is om te maken). Al met al een geslaagde challenge, en het kookboek zelf geef ik dan ook 3 sterren.

(Hebben jullie de gerechten niet voorbij zien komen? Bekijk ze dan nog snel: 1, 2 en 3

Advertentie

One thought on “Review: De Real Meal Revolutie

  1. Ik volg juist het tegenovergestelde dieet: aardappelen, rijst, volkoren brood, pasta en bonen vormen de basis, aangevuld met groente, fruit, zaden en noten. Ik gebruik zo min mogelijk geraffineerde olie, geen vlees, geen zuivel en geen eieren. Op lange termijn werkt dit het beste voor een gezond lichaam. Dit is wetenschappelijk onderbouwd door diverse artsen die al veertig jaar dit dieet voorschrijven en er zelf erg goed en slank uitzien, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Atkins die zelf aan een hartaanval overleed.

    Maar goed, misschien wil je dat niet horen en eet je liever een vette hap…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s