Home » Challenges » Showcase Real Meal

Showcase Real Meal

img_20160307_134348.jpgHoi lieve lezers! Het is een beetje  rustig geweest hier. Dat komt door alle scriptie stress en chaos, maar alles is nu eindelijk af en ingeleverd! Dus heb ik nu tijd om jullie het laatste nieuws te brengen. De afgelopen weken heb ik meegedaan aan de Real Meal Challenge van Atlas Contact. En dat vond ik heel erg leuk, maar ik heb jullie nog niet alle gerechtjes laten zien. Daar is deze post voor, en er komt ook nog een blogpost aan waarin ik het boek zelf recenseer en jullie vertel wat ik van deze maand vond. Maar eerst gerechtjes!

IMG_20160324_193001Ik begin met eentje waar ik maar geen goede foto van kon krijgen. Dit is de Boterkip van bladzijde 162. Hij ziet er vrij rauw uit op de foto, ik heb geen idee hoe dat komt want hij was wel echt goed gaar. Ik heb me hier wederom niet helemaal aan het recept gehouden. Je moest eigenlijk kippenpoten gebruiken, maar dat eet ik niet, dus heb ik gewoon kipfilet gebruikt. Ook moest je, nadat de kip anderhalf uur in de oven was geweest, de saus eruit gieten in een pan en het laten inkoken, en het vervolgens weer over de kip heen schenken. Dat heb ik ook niet gedaan, want ik ben lui, maar ik denk dat ik dat beter wel had kunnen doen. De kip zelf was erg lekker maar de saus was enormIMG_20160327_084009 vet. Als ik dit recept nog een keer ga maken, zal ik me daadwerkelijk aan de instructies houden!

Wat wel erg enorm goed gelukt was, was het omelettoppertje van blz. 100. Een omelet waaraan ik zelf nog spek en geraspte kaas heb toegevoegd. En lekker dat het was!

IMG_20160330_211753

Ik kreeg van Atlas Contact een spiraalsnijder toegestuurd. Daar was en ben ik nog steeds heel erg blij mee. Ik heb hiermee de courgette spaghetti gemaakt (blz. 72) en dat was niet alleen heel erg lekker, maar ook heel erg leuk om te doen! Ik heb dit gegeten met tomaatjes, gehaktballetjes en kaas. Heel erg lekker, ik zou dit zeker aanraden!

Naamloos

Dit lunchrecept heb ik niet uit het kookboek, maar van de website. Het zijn bacon en ei cups en hoewel ze een beetje mislukt waren, waren ze wel heel erg lekker! Ik maakte de fout om papieren cupcake vormpjes te gebruiken, in plaats van stenen bakjes (omdat ik die simpelweg niet heb), maar dat was niet zo’n succes. Het ei viel eruit maar erger was dat het papier aan het eten vast blijf zitten. Met goede, stevige bakjes ga ik dit recept wel echt nog een keer maken. Lekker en makkelijk!

20160401_193054Dit is het enige recept dat echt heel erg mislukt is. Het is de bedoeling dat het parmezaankip met mole van tomaat en geroosterde knoflook is, maar de foto lijkt daar in niets op. Ik kookte dit recept met mijn vriend, maar de helft van de apparatuur die we nodig hadden, heeft hij niet in huis. We moesten de knoflook in de oven doen en vervolgens het vruchtvlees daarvan uitknijpen in de saus. Nu heeft hij geen oven, dus we hebben geprobeerd het in hele kleine stukjes te snijden en gewoon te bakken. Hierdoor is de saus mislukt, omdat het om 1 bol knoflook ging, en dat was echt veel te sterk.
De kip moesten we paneren met geraspte parmezaanse kaas, maar vriendlief heeft ook geen kaasrasp. Ik heb geprobeerd om de kaas in hele kleine stukjes te snijden maar ook dat was niet echt een succes. We hebben het uiteindelijk maar opgelost door er kaas overheen te gooien later. De tomaatjes zijn bedoeld ter vervanging van de saus. Dit was niet echt een succes, dus dit recept ga ik bij mijzelf thuis nog een keer proberen. Dit keer mét oven en mét kaasrasp…
IMG_20160404_121338
Ik heb het beste voor het laatst bewaard! Kokospannekoekjes met aardbeiencompote, blz. 110. De aardbeiencompote is niet gelukt, zoals jullie kunnen zien. We hadden de aardbeien te vroeg gekocht, waardoor de helft beschimeld was toen we ze wilden gebruiken. Eek! Dan maar zo: kokospannekoekjes met roomkaas en aardbeien. Het klinkt als een vreemde combinatie, maar het is echt enorm lekker! Een goede afsluiting van deze real meal challenge!

Advertentie

2 thoughts on “Showcase Real Meal

  1. Leuk om een boek uit te kunnen proberen! Is zo’n spiraalsnijder een aanrader? Ik twijfel soms of ik ‘m aan zal schaffen 😉
    Ik heb zelf siliconen muffinvormpjes, die blijven redelijk stevig als je niet zo’n tray hebt (die ik nog wel wil hebben nu ik weer een normale oven heb).

    • Hey hoi! Ik vind het zelf wel heel erg leuk en lekker, maar ik weet niet hoe vaak ik hem ga gebruiken. Ik denk dat het wel heel tof is voor vegetarische gerechten 😉 Een nadeel is wel dat je hem heel moeilijk schoon krijgt..
      Oh dat is misschien ook wel een idee! Ik wil inderdaad ook nog wel zo’n tray kopen, maar die siliconen vormpjes werken vast ook wel beter dan papier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s