Home » Recensies: Boeken » Review: Een kleine moeite

Review: Een kleine moeite

Aut26893632eur: Hugo Blom
Titel: Een kleine moeite
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044532319
Aantal pagina’s: 222
Gelezen: Oktober 2015
♥♥♥

Omslagtekst:
De twaalfjarige Samuel de Hoog blijft onbewogen wanneer zijn vader hem op een duur internaat onderbrengt. Zijn onaanraakbaarheid stoot af en trekt aan. Na zijn middelbareschoolperiode heeft hij aan één ingeving genoeg om een succesvol bedrijf op te zetten, terwijl liefde en geluk ondergeschikt blijven. Pas wanneer een pijnlijke jeugdherinnering hem uit zijn evenwicht brengt, daagt bij Samuel het besef dat hij moeite zal moeten doen. Voor anderen, maar ook voor zichzelf.

Review
Een ander boek dat ik heb gelezen tijdens mijn stage, is een kleine moeite van Hugo Blom. Onze uitgever, Sander, vond het zo’n goed boek dat hij naar verschillende boekwinkels is gerend om het boek te verkopen. Omdat dat maar een kleine moeite was voor zo’n goed boek. En dus kon ik het ook niet laten om dit boek te lezen.

Het is een leuk verhaal dat erg vlot leest. Ik geloof dat ik het binnen een dag of twee uit hebt. Zelfs het lezen van het boek is dus ‘een kleine moeite’.
Ondanks dat de hoofdpersoon, Samuel, nogal vlak is, passief en in mijn ogen niet echt een interessant personage, blijf je toch bij het verhaal. Dat komt door de schrijfstijl van Blom. Het verhaal is goed geschreven dat je toch je aandacht bij het verhaal houdt. Het is simpel en zonder allerlei fratsen om het verhaal literair te maken, en ook hierdoor blijf je bij het verhaal en heb je het boek snel uit.

Het was een leuk verhaal, maar niet erg bijzonder. Ik denk niet dat het een boek is dat ik nog een keer ga lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s