Home » Recensies: Boeken » Review: De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird

Review: De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird

Auteu25426695r: Brooke Davis
Titel: De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird
Genre: Fictie, roman, Young Adult (?)
Taal: Nederlands
Jaar: 2014
Uitgever: Ambo | Anthos
ISBN: 9789026329517
Aantal bladzijden: 231
Gelezen: Oktober 2015
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Millie is zeven wanneer haar moeder haar in een verwarde bui alleen achterlaat in een warenhuis. Vlakbij woont de 82-jarige Agatha Pantha. Sinds het overlijden van haar man is ze het huis niet meer uit geweest en vanachter het raam leeft ze haar boosheid uit op voorbijgangers, tot ze Millie langs ziet lopen. Ondertussen ontsnapt de 87-jarige weduwnaar Karl de Typist in een moment van onbezonnenheid uit het verzorgingstehuis, op zoek naar avontuur. De drie ontmoeten elkaar en gaan samen op reis, dwars door Australië. Millie om haar moeder te vinden, Karl om te leren hoe hij een échte man moet zijn en Agatha omdat ze wil dat alles weer wordt zoals het ooit was.

Review:
Ik won dit boek op manuscripta. Of eigenlijk, m’n vriend won het. Ambo|Anthos had een leuke actie: Ze hadden kleine rode laarsjes verstopt en als je ze vond, won je dit boek. Hij kwam ze ergens tegen en won het boek voor me. Super tof!
Ik wilde dit boek al langer lezen. Ik kwam het vaker tegen in de winkel en was telkens weer in de war door de naam van de auteur. Ik was toen nog bezig met het kijken van de serie One Tree Hill en een personage daarin heet ook Brooke Davis. Geheel toevallig, waarschijnlijk.

Ik begon met lezen en had het eigenlijk zo uit. Het is een leuk boek dat lekker vlot leest en je wordt er echt helemaal in gezogen.. Het is fijn geschreven waardoor je in één keer door kunt lezen. De schrijfstijl is niet te moeilijk, maar toegankelijk en dat leest wel lekker.

De personages zijn origineel en goed uitgewerkt, waardoor er een grappig verhaal ontstaat tussen het kleine meisje, Karl de Typisch en Agatha. Ze zijn alle drie niet helemaal goed wijs, en maken een apart trio, maar dat maakt het verhaal juist leuk.

Het onderwerp van het verhaal is natuurlijk wel serieus. Millie raakt haar moeder kwijt en ze gaat op zoek, niet wetend waar te beginnen. Je ziet en voelt hoe zij het allemaal mee maakt. Ze is verdrietig en wil haar moeder vinden, maar verschuilt zich achter het grote avontuur dat ze meemaakt. Millie’s leefwereld is echt enorm goed beschreven en hierdoor is het niet zomaar een leuk verhaal, maar zit er meer betekenis achter.

Ik vond het een erg goed boek. Het deed me overigens heel erg denken aan De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween. Als je dat een leuk boek vond, zou ik deze zeker aanraden!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s