Home » Recensies: Boeken » Review: Roxy

Review: Roxy

Roxy Auteur: Esther Gerritsen
Titel: Roxy
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2014
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044533392
Aantal bladzijden: 213
Gelezen: November 2015
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Roxy is zevenentwintig als haar man met zijn minnares verongelukt. Ze blijft achter met hun dochter, hun huis, de auto, zijn assistente, de oppas en de schaamte om dit roemloos einde van hun huwelijk. Haar familie ontfermt zich over haar, maar Roxy zoekt geen troost, ze zoekt een vijand.
(Bron)

Review
Ik vond dit een erg mooi boek. Ik denk dat ik deze het mooist vond van de boeken die ik tot nu toe heb gelezen van Esther Gerritsen. Het is een mooi, droevig verhaal. De emoties zijn echt voelbaar.

In het begin weet Roxy niet wat ze moet doen. Haar man is net verongelukt. Je voelt haar verdriet, haar gemis en dat ze even de kluts kwijt is. Wanneer mensen tegen haar zeggen dat hij misschien wel een affaire had met de stagiaire die bij hem in de auto zat, wuift ze dat weg. Zo is hij niet, zegt ze dan. Maar dan hoort ze dat ze naakt in de auto waren gevonden. Duidelijker kan het niet.

En dan komt de wanhoop, de woede, de pijn. Haar familie komt om haar te helpen, maar daar zit ze eigenlijk helemaal niet op te wachten. Ze wil alleen maar weg, en niet meer nadenken. Ze vlucht uit haar dagelijkse sleur en trapt tegen alles wat ze tegenkomt. Ze maakt keuzes die je als lezer niet helemaal zou verwachten, maar ook daaruit blijkt haar wanhoop.

Dit is een boek dat ik nu al heel graag wil herlezen. Ik vond deze echt heel erg mooi. Zoals bij alle boeken van Gerritsen, is de stijl erg toegankelijk en ga je er in een vaart doorheen. Het boek houdt je bij de les en je wil doorlezen, je blijft doorlezen. In de hoop dat alles nog goed komt.

Ik heb dit boek dan ook 4 sterren gegeven. Erg mooi!

Ook van Esther Gerritsen: Superduif, Dorst en Broer

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s