Home » Recensies: Boeken » Review: De nieuwe Kratz

Review: De nieuwe Kratz

Auteur: GerOmslag De nieuwe Kratz - Gerard van Emmerikard van Emmerik
Titel: De nieuwe Kratz
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046819999
Aantal bladzijden: 221
Gelezen: Maart 2016
♥♥♥♥

Ik wil uitgeverij Nieuw Amsterdam en de leesclub Een perfecte dag voor literatuur bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst:
Over een kwartier verandert Juliens leven en dus ook dat van Neil. Vanachter de rododendrons aan het einde van de oprijlaan zal een Volvo tevoorschijn schieten, een gezinsmodel met airco. Over veertien minuten en acht seconden kan hij zijn rugzak en zichzelf in de auto deponeren en is hij verlost van het Pelzer-Hoffmann Instituut, nieuwe ouders krijgt hij. Het echtpaar Kratz. Julien Kratz wordt zijn naam. De nieuwe Kratz is het verhaal van Julien en van zijn nieuwe ouders Hildegard en Karl Kratz. Zij besluiten Julien in huis te nemen, nadat zij hun eigen zoon Maikie onder duistere omstandigheden hebben verloren. Julien hunkert naar een gewoon leven, Hildegard naar een gewone zoon. Maar allebei dragen zij een geheim met zich mee dat veel meer gevolgen heeft dan zij kunnen overzien.

Review
Ik vond het een heel mooi verhaal. Aan de ene kant een stel ouders dat hun zoon is verloren, en aan de andere kant een jongen wiens moeder niet meer voor hem kan of wil zorgen. Ik vind het heel mooi hoe die twee verhaallijnen met elkaar verweven zijn en hoe alles op een gegeven moment omgedraaid wordt. Het is een mooi beeld: een nieuwe zoon.

Het is een verhaal dat je raakt. In het begin nog niet zo, dan is het nog niet bijzonder. Maar als je door krijgt wat er aan de hand is, wordt het steeds beter en kun je het boek eigenlijk niet meer weg leggen.

Dat je het boek niet kunt wegleggen, komt ook doordat het goed geschreven is. Het is een fijne, simpele schrijfstijl waardoor je gemakkelijk en snel het boek doorleest.

Ieder personage heeft een duidelijk achtergrond verhaal. Iedereen maakt keuzes die misschien niet helemaal logisch zijn, maar wat is er logisch aan je kind of je moeder verliezen? De pijn daarvan is ook mooi verweven in het verhaal. De personages komen tot leven, en dat is goed.

Al met al geef ik vier sterren voor dit boek!

Wil je ook weten wat anderen van dit boek vonden? 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s