Home » Recensies: Boeken » Review: Broer (Boekenweekgeschenk 2016)

Review: Broer (Boekenweekgeschenk 2016)

 AuteurIMG_6677Esther Gerritsen
Titel: Broer
Boekenweekgeschenk 2016
Genre: Literatuur, kort verhaal
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9789059653610
Aantal bladzijden: 96
Gelezen: Maart 2016
♥♥♥♥

Achterkanttekst:
Olivia, financieel directeur van een familiebedrijf Oliva, krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft…

Review
Ik hou echt van boekenweekgeschenken. Goed, die van vorig jaar vond ik niks, geloof ik (de recensie vind je overigens hier). Maar goed, het hele idee van een gratis boek krijg wanneer je boeken koopt vind ik best wel fantastisch. En dit jaar ook nog eens geschreven door Esther Gerritsen. Dat vind ik leuk!
Wat nog leuker is, degene die opletten zullen zien dat de boekenweek nog helemaal nog niet begonnen is. Dat is aanstaande zondag pas. Maar hoe kan ze hem dan nu al gelezen en gerecenseerd hebben, hoor ik jullie denken. Dat zal ik jullie vertellen. Esther Gerritsen is een fondsauteur van De Geus. En het spreekt dus voor zich dat de mensen van deze uitgeverij het boekje eerder te zien krijgen dan de rest van Nederland. En tot voor kort was ik ook deel van dit team. Ik heb het boek dus al eventjes thuis liggen, maar ik heb tot deze week gewacht met hem lezen en recenseren.
Ik moet er nog even bij zeggen dat ik het heel tof vond om te zien hoe trots iedereen bij de Geus was op dit kleine boekje. Het is echt een eer om het boekenweekgeschenk te mogen schrijven. Bovendien ben ik heel erg blij dat ik het boekje nu al heb mogen lezen. Zo kan ik me én aan mijn book buying ban houden, en kan ik jullie vertellen waarom je zeker een boek moet kopen deze week!

Nu is het wel tijd voor de recensie, vind ik. Laat ik beginnen met zeggen dat ik het een mooi  verhaal vind. De personages zijn duidelijk beschreven en voelen heel menselijk. Je kunt gelijk in ze inleven en het is enorm herkenbaar.

Het is een boekje dat goed in het oeuvre van Gerritsen past. Het is een familie die van buitenaf heel normaal lijkt. Maar dan kom je in de familie terecht en dan zie je dat er overal kleine barstjes zitten. Barstjes waar overeen geverfd wordt zodat je ze niet meer ziet, maar ze zijn er nog wel. En toch zijn het hele normale barsten. Geen enkel huis is perfect, ieder huis heeft wel een muur waar gaten of barsten in zitten, niet? Maar dat hoeft niet iedereen te weten. Naar de buitenkant lijkt alles perfect, maar eenmaal binnen in zie je dat iedereen dezelfde problemen heeft.

Het boek is mooi, toegankelijk geschreven. Het is niet te moeilijk gemaakt om het literair te maken, maar toch zit er zeker een diepere laag in, zoals ik net al beschreef. Het is geschreven in fijne taal en je leest het vlot uit. Een perfect boek als boekenweekgeschenk dus!

Dus, ik zou zeggen, als je nog niet van plan was een boek te kopen tijdens deze boekenweek, doe dat dan voor het boekenweekgeschenk. Want deze mag je niet missen!

Zie ook: Superduif

(De recensies van Dorst en Roxy komen binnenkort ook online)

Advertentie

2 thoughts on “Review: Broer (Boekenweekgeschenk 2016)

  1. Pingback: Het boekenweekgeschenk van 2016 | Lalagè leest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s