Home » Showcases » Showcase! (en verjaardagscadeautjes!)

Showcase! (en verjaardagscadeautjes!)

IMG_5746Hoi lieve lezers! Ik zie dat ik echt al een hele maand niks gepost heb. Whoops! Maar er is zoveel gebeurd! Ik ben klaar met stage, ik woon weer in Utrecht in mijn eigen leuke kamertje, ik ga weer naar school en ben druk bezig met mijn scriptie (lees: sprookjes lezen), heb weer werk gevonden en ben dus weer druk bezig. Ik moest even alles op orde krijgen, maar ik zit weer helemaal goed op de rails en ik ga vanaf nu ook veel meer tijd vrijmaken voor bloggen. Er komen een aantal leuke challenges aan die ik ga doen, en ik wil jullie ook een beetje op de hoogte houden van mijn scriptie, gewoon omdat het zo’n tof onderwerp is. Voor wie daar nog niets over gelezen heeft, ik ga kijken naar sprookjesadaptaties voor YA lezers en ga onder andere Marissa Meyers Cinder behandelen. Dat wordt dus super leuk!
Verder ben ik ook bezig met het zoeken van een uitgever, en ook daarover wil ik jullie wat meer vertellen. Dus ik ga nu een middagje besteden aan blogposts voor jullie schrijven (er komen ook nog een heleboel recensies aan, want hoewel ik niet echt de tijd gevonden heb om te bloggen, heb ik wel een heleboel boeken gelezen (goodreads geeft 12 boeken aan, en dat vind ik stiekem best goed, voor twee maanden, vinden jullie ook niet?)

Maar, we gaan beginnen met een showcase! Want ik heb nog veel te veel boeken om jullie te laten zien. En ik mag van mezelf de komende maand geen boeken kopen, dus zal ik de komende weken ook minder boeken hebben om jullie te laten zien.

Dus, showcase. Let’s go!

Gekocht
IMG_6647Ik heb het al vaker over Books4life gehad, toch? Een supertoffe tweedehands winkel in onder andere Utrecht, waar je super goedkoop boeken kunt kopen. En alle opbrengsten gaan naar het goede doel!
Ik kocht daar deze drie boeken (totaal €5,-): The adventures of PinocchioIk ben dol op dit soort jeugdliteratuur die ook als volwassenenliteratuur gelezen kan worden, net als Alice en The wizard of Oz. Ik heb deze nog niet gelezen, dus ik ben heel erg benieuwd! Ook kocht ik Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse. Dit boek staat al een enorm lange tijd op mijn To read lijst, dus ik besloot hem nu eindelijk maar eens af te schaffen. Als laatst kocht ik De duivelsverzen van Salman Rushdie, ook deze staat al een tijdje op mijn lijst. Het is een bekend werk, vaak gecensureerd of verboden, maar wel erg goed. Ik ben ook erg benieuwd naar deze.

IMG_6671Dat was niet het enige wat ik kocht deze maand. Ik heb bij Broese het boek Beast van Donna Jo Napoli besteld en opgehaald. Ik ga deze gebruiken voor mijn scriptie. Het is een hervertelling van Beauty and the Beast, verteld vanuit het perspectief van Beast.
Ook kocht ik Virtualia. Teletonen, een dichtbundel van Sybren Polet. Ik hou echt van zijn absurde verhalen en gedichten. Ik ben een collectie Sybren Polet boeken aan het aanleggen, inmiddels. Deze was bij Broese 50% korting, dus ik kon hem niet laten liggen.

4453744323 Ik zou het bijna vergeten, maar ik kocht ook deze twee boeken nog als e-books. Het zijn hervertellingen van sprookjes, maar dan realistische, korte verhalen. Ook deze ga ik voor mijn scriptie gebruiken. (bron)

Geleend
Omdat ik nog niet genoeg sprookjesadaptaties had, heb ik ook nog The bloody chamber van Angela Carter uit de universiteitsbibliotheek geleend.
IMG_6672
Gekregen
Deze maand zat nog niet vol genoeg met veranderingen, daarom was ik ook nog eens jarig! Op 1 februari werd ik 21 (ik voel me oud, nu) en bij verjaardagen horen natuurlijk cadeautjes!
Ik heb enorm veel toffe cadeautjes gehad, dus dankjewel iedereen! (en ik heb nog steeds niet alles binnen, hihi)

IMG-20160131-WA0006

Ik kreeg de dvd box van The Big Bang Theory, seizoen 1 (die ik natuurlijk inmiddels al helemaal gekeken heb), Catan, het basisspel, de nieuwste cd van Kamelot, Haven, twee boeken die ik zometeen nog zal uitlichten, een mooi beeldje van een elfje en wax geurtjes voor in mijn oliebrandertje (die ik met kerst heb gekregen).
Van vrienden kreeg ik nog een groei-je-eigen-mintplantje (die volgens mij al gestorven is voordat hij begon te groeien. Ik ben niet zo goed met planten, haha. Mijn aardbeienplant van vorig jaar heeft ook niet veel leven gekend) en een boekkluisje, een enorme hoeveelheid chocola en The looking glass wars (ook deze zal ik nog laten zien). Mijn vriend had een heleboel cadeautjes. Ik zal die nog laten zien als ik alles binnen heb, er zijn namelijk nog steeds dingen onderweg. Hij weet hoe graag ik nutteloze schattige dingetjes van ebay koop, dus hij heeft voor mij een shitload aan schattigheid besteld. Ik krijg nu af en toe een pakketje. Heel erg leuk 🙂 (maar ik ben stiekem nogal ongeduldig) .  Ik heb inmiddels al een setje oorbellen, kattenstickers, briefpapier, handschoentjes EN EEN PANDA ONESIE (!!) gekregen. Jullie begrijpen wel wat mijn nieuwe favoriete kledingstuk is, hihi.

IMG_6646Maar goed, ik was jullie mijn boeken aan het laten zien. Van mijn zusje kreeg ik het boek The world of Tim Burton, van de Burton expositie in Brühl waar ik heel graag heen wilde, maar waar ik geen geld voor had. Het boek zit vol met prachtige tekeningen van Burton. Oh en de kaft is glow in the dark. Hoe cool is dat? Ik ben hier echt super blij mee. Ik heb het boek meerdere keren in mijn handen gehad in de boekenbeurs in Antwerpen, maar ik heb hem telkens toch terug gelegd omdat ik ook hier eigenlijk geen geld voor had. En nu heb ik hem toch, whee!
IMG_6645
Ook kreeg ik deze toffe versie van Alice in Wonderland & Through the looking glass. Natuurlijk had ik al een editie van dit boek (twee zelfs, ik heb ook een Nederlandse met een prachtige cover) maar mijn Engelse versie was een standaard wordsworth editie. En ik vond dat ik van mijn lievelingsboek wel een mooie versie mocht hebben. Dus vroeg ik deze voor mijn verjaardag, en ik kreeg hem! En er zitten ook allemaal mooie tekeningen in het boek zelf. Hier ben ik zo blij mee!

IMG_6653Van een vriendin kreeg ik voor mijn verjaardag nog The looking glass wars van Frank Beddor. Ik kende het boek niet, maar het is een fantasy adaptatie van Alice. Het klinkt in ieder geval tof en de cover is ook super gaaf. Ik kan niet wachten om dit boek te gaan lezen! Oh en deze heeft ook super mooie afbeeldingen!

IMG_6630
Dat waren de verjaardagscadeautjes, maar dat was nog niet alles! Ik kreeg ook nog boeken van De Geus, eind januari. Ik mocht er iedere maand twee uitkiezen, en voor januari waren dat Roxy van Esther Gerritsen en een bundel van Kader Abdolah. Ik heb Roxy al gelezen en ik vond deze zo goed dat ik hem besloot aan te vragen. Inmiddels heb ik drie boeken van Esther Gerritsen. Ik vind haar een hele leuke auteur.
Het tweede boek dat ik aanvroeg, zijn er eigenlijk twee. Het is een bundel van Kader Abdolah met daarin De Koran en De Boodschapper. Sinds ik een cursus over de Bijbel heb gevolgd, ben ik ook geïnteresseerd in andere geloofsovertuigingen en ik ga ook nog eens de Koran behandelen met een cursus die ik nu volg (Hemel en Hel), dus ik vond dit een goed boek om aan te vragen!
IMG_6629
Omdat januari mijn laatste maand was, mocht ik nog twee extra boeken aanvragen! Ik had eerder al een kinderboek van Jaap Robben aangevraagd (Als iemand ooit mijn botjes vindt) en die vond ik zo leuk dat ik er nog een aangevraagd heb: Zullen we een bos beginnen? Het andere boek is de nieuwste dichtbundel van Jaap Robben, die in januari uitkwam: ’s Nachts verdwijnt de wereld. Deze vond ik ook heel erg leuk.

IMG_6666 En ten slotte (het leek wel alsof er geen einde kwam aan de te showen boeken), kwam mijn moeder afgelopen zondag langs en nam ze de post mee die nog daar afgeleverd was, en daar zaten twee recensie boeken bij. We gaan weer recenseren voor een perfecte dag voor literatuur! Ik ontving Schoppenvrouw van Mensje van Keulen en De nieuwe Kratz van Gerard van Emmerik. Ik wil de uitgeverijen Nieuw Amsterdam en Atlas contact bedanken voor de recensie exemplaren! De recensies zullen 15 maart en 15 april verschijnen.

Goed, dat was het. Een enorme post, vinden jullie niet. Maar liefst (scrollt naar boven) 17 boeken… Ik ga de komende maand even geen boeken meer kopen. Daarover later nog meer, maar het uitgangspunt is dat ik waarschijnlijk al wel een heel eind kom met de boeken die ik heb. En na deze enorm lange post te hebben getypt, zie ik dat best wel helder in.

Tijd om nog meer posts voor jullie te schrijven en in te plannen, en te gaan lezen natuurlijk. Ik hoop dat jullie deze lange post leuk vonden en tot snel!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s