Home » Recensies: Boeken » Review: The Selection

Review: The Selection

10507293Auteur: Kiera Cass
Titel
: The Selection (The Selection #1)
Genre: Young Adult
Taal
: Engels
Jaar: 2012
Uitgeverij: HarperTeen
ISBN: 9780062059932
Aantal bladzijden: 336
Gelezen: November 2015
♥♥♥♥

Achterkanttekst
For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon. But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn’t want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks. Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she’s made for herself—and realizes that the life she’s always dreamed of may not compare to a future she never imagined.

Review
Ik kocht dit boek op de boekenbeurs in Antwerpen omdat ik wilde weten wat de hype nou helemaal was. Op meerdere boekenblogs en facebook pagina’s zag ik dit boek voorbij komen en ik besloot, wat the hell, ik koop het gewoon, en dan begrijp ik vast waarom iedereen er zo enthousiast over is.

Wat erg goed is, is hoe Kiera Cass de wereld neer gezet heeft. De castes doen denken aan The Hunger Games, maar het is toch weer een geheel andere samenleving. En iedereen droomt van een beter leven door met de Prins te trouwen. Behalve America, het hoofdpersonage.
Het lijkt erg op andere young adult verhalen, maar het is toch een verhaal op zich. Bovendien is het enorm sprookjesachtig, met een prins die op zoek gaat naar zijn prinses – maar in plaats van dat hij de vrouw zoekt wiens voet in het glazen muiltje past, heeft hij een soort dating/reality show à la Tila Tequila waarin hij zijn vrouw kan vinden.

Ik begrijp het enthousiasme voor dit boek. Ik ben zelf ook echt heel erg enthousiast. Dit is het eerste deel, en inmiddels heb ik de andere twee delen ook al uit. En ik heb nog een extra boek liggen met korte verhalen (en dan is er ook nog een soort van vierde deel). Deze serie is echt enorm leuk. Het leest heel lekker en het is niet moeilijk het boek in een middagje uit te lezen. Vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal en leef je mee met America. Ik wilde het boek niet wegleggen, maar ik wilde zo graag door blijven lezen!

Het is een heerlijk boek voor als je even aan de dagelijkse realiteit wilt ontsnappen. Zoals ik al zei, ik werd mee gezogen in het verhaal. Het gebeurt me niet vaak dat een boek me hardop laat lachen en mijn stemmingen in deze mate beïnvloed.
Het boek is vrij makkelijk geschreven, waardoor je er ook heel snel door heen gaat.

Zoals je merkt, ik ben heel erg enthousiast. Het is een enorm leuk boek, maar het is wel een hele typische young adult, inclusief de altijd-aanwezige love triangle. Dat vind ik wel echt heel jammer. Ook is het boek vrij voorspelbaar, en vind ik de keuze van de titels niet erg slim. Toch vond ik dit niet zo heel erg derend. Ik genoot zo van het boek dat ik deze minpuntjes wel over het hoofd kan zien.

Het is echt een heerlijk, simpel boek om bij weg te dromen!

Advertentie

3 thoughts on “Review: The Selection

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s