Home » Recensies: Boeken » Review: De boekhandel

Review: De boekhandel

25485394 Auteur: Penelope Fitzgerald
Titel: De boekhandel
Genre: Fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
Uitgeverij: Karmijn
ISBN: 9789492168009
Aantal bladzijden: 140
Gelezen: Mei 2015
♥♥♥

Achterkanttekst:
Engeland, jaren zestig. Het geïsoleerde kustplaatsje Hardborough wordt continu geteisterd door overstromingen en wateroverlast. Een weduwe van middelbare leeftijd koopt een prachtig historisch pandje in de hoofdstraat van het dorpje. Florence is haar naam en ze is vastbesloten een boekwinkel te beginnen en daar een succes van te maken. Maar waar Florence geen rekening mee heeft gehouden is dat iedereen in het dorp een mening heeft over haar onderneming.
(Bron: Goodreads)

Review:
Ik dacht dat ik deze al lang gerecenseerd had, maar blijkbaar toch niet. Ik heb dit boek ook al weer een hele tijd geleden gelezen. Ik had hem  van mijn zus geleend; die had hem vijf sterren gegeven en ik moest hem van haar lezen. Ik vond de omslagtekst ook wel leuk klinken, dus vandaar dat ik het ben gaan lezen.

Maar ik was helaas niet zo weg van het boek als zij. Het is een leuk, vermakelijk boek dat wel lekker weg leest. Als ik mijn statistiek op goodreads moet geloven, heb ik dit boek in één dag uitgelezen. Het is dan ook maar 150 pagina’s en ik kan me herinneren dat ik er inderdaad heel vlot doorheen ging.

Ik vond het boek alleen niet heel erg bijzonder. Het verhaal is leuk, maar daar blijft het dan ook bij. Wat ook helemaal niet slecht hoeft te zijn. Het is gewoon, naar mijn mening, niet echt een bijzonder boek. Leuk, vermakelijk, goed geschikt voor in de bus of de trein, zou ik zeggen.

Ik vond het boek heel erg lijken op De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s