Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746Hoi lieverds! Een beetje laat, maar het is nog steeds zondag, dus ik kan deze zondag nog steeds een showcase sunday noemen, right? Ik heb weer een paar mooie boeken om jullie te showen, dus let’s go!

Gekocht
Geen! Ik denk dat ik ook een beetje ga minderen met boeken kopen. Ik heb deze week m’n kamer een beetje opgeruimd en ik heb nu duidelijk zicht op de boeken die ik nog moet lezen. Ik ben er momenteel 5 tegelijkertijd aan het lezen (dat wil zeggen, fysieke boeken, ik ben ook nog een digitale aan het lezen. Whoops) en de boeken die ik recent gekocht/gekregen heb liggen op een to read stapel, en dat zijn er nu … even tellen…  7. Dat is een beetje overdreven, vinden jullie niet? Ik hou echt van boeken kopen, maar ik heb nu zo weinig tijd om te lezen dat ik bang ben dat deze stapels nooit kleiner gaan worden als ik zo doorga…
Oh en ik bedenk me nu net pas dat het volgende week boekenfestijn is. Oh dear…

Geleend
None!

Gekregen
IMG_6548De reden dat mijn to read stapel zo hoog is, heeft te maken met mijn stage. Wat ik overigens helemaal niet erg vind. Maar ik mag van De Geus iedere maand twee boeken uitzoeken. En de tijd vliegt want ik heb nu al mijn volgende twee boeken binnen! Dat zijn De koning komt van Mohammed Benzakour en De boekbindster van Anne Delaflotte Mehdevi.
De koning komt is een boek dat net uit is. Een debuut. Ik heb met de auteur gesproken en toen ik hem vertelde dat ik zijn boek nog wilde lezen, zei hij ‘Dat zou ik niet doen, het boek is niet echt voor tere zieltjes bedoeld.’ Een klein beetje beledigd (I mean, ik doe literatuurwetenschap, ik kan wel wat hebben) en nog nieuwsgieriger dan ik al was, onderstreepte ik dit boek in mijn lijstje. Deze moest ik nu aanvragen. De andere boeken op de lijst komen de volgende keer wel.
De boekbindster vond ik gewoon heel lief klinken. Het werd vergeleken met de film Chocolate waar Johnny Depp in speelt, en als ik de omslag zo eens lees, vind ik die vergelijking wel passen:
Mathilde verruilt haar veelbelovende carrière als diplomate voor een leven als boekbindster in een klein dorpje in de Dordogne. Op een ochtend krijgt ze bezoek van een onbekende, knappe man, die even snel verdwijnt als hij gekomen is. Hij laat een oud boek bij Mathilde achter. Geïntrigeerd door de inhoud begint ze een speurtocht om de geheimen van het boek te ontrafelen.

Goed, dat waren de boeken voor deze week. Ik ben erg nieuwsgierig naar ze allebei, maar ik moet misschien eerst die andere vijf uitlezen. Ten minste eentje… Ik ben het hardst bezig in Wat we zien als we lezen, die ik voor 30 september zal recenseren. Ook ben ik aan het vorderen in The raw shark texts, maar ik kan daar echt heel weinig over zeggen. Ik vind het een fantastisch boek, maar ik snap er helemaal niks van… We gaan het nog zien.

Advertentie

4 thoughts on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s