Home » Recensies: Boeken » Review: Dichtgedachten

Review: Dichtgedachten

AutIMG_5858eur: Martin Gijzemijter
Titel: Dichtgedichten
Genre: Poëzie
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
ISBN: 9789082390308
Aantal bladzijden: 160
Gelezen: 8 – 16 juli 2015
♥♥♥

Recensie
Een aantal weken geleden recenseerde ik Dansen met herinneringen van Martin Gijzemijter. Ik was erg weg van dit boek. De auteur stuurde me een mail waarin hij me uitnodigde voor de boekpresentatie van zijn tweede boek, een dichtbundel genaamd dichtgedachten. Ik kon helaas niet naar deze presentatie toe, maar ik kreeg wel een recensie exemplaar en daar ben ik erg dankbaar voor!

De gedichten in deze bundel zijn simpel en kort, maar erg mooi. Ze zijn erg gevoelig; je voelt, net zoals in het boek het geval was, het verdriet tussen de woorden doorsijpelen.
De gedichten raken iets in je. Maar om het niet allemaal heel verdrietig te maken, heeft de auteur er ook wat vrolijkere gedichten in geplaatst, zoals bijvoorbeeld de volgende, die ikzelf erg mooi vind:

Houd nooit op met dromen,
zelfs als niemand ze gelooft.
Want de mooiste avonturen,
die beginnen in je hoofd.

Ik heb deze bundel wat te snel gelezen. Het is een prachtige bundel als je zo af en toe een of enkele gedichten leest. Want als je er te veel achter elkaar leest, dan worden ze repetitief en dan verliest het gedicht de kracht.

Ik geef deze bundel drie sterren, omdat het mooie gedichten zijn die duidelijk een gevoel in je opwekken. Ook wil ik Martin bedanken voor het recensie exemplaar.

Zie ook: Dansen met herinneringen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s