Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_5746Hey lieve lezers! Ik heb een lekkere luie zondag, what about you? Toch kan ik jullie een wekelijkse showcase natuurlijk niet onthouden! Met de boeken die ik in Parijs heb gekocht. Want je moet lokale boekwinkels natuurlijk wel even sponsoren, vinden jullie niet? Oh ik heb een heerlijke tijd gehad in Parijs! Maar daarover komt later nog wel meer. Voor nu: BOEKEN!

IMG_6411Gekocht
Dit is de tofste boekwinkel van Parijs (en volgens mij de enige die Engelse werken verkoopt). Shakespeare and Company staat volgens mij ook in de lijst met de mooiste boekhandels van Europa. Foto’s van de binnenkant krijgen jullie nog, als jullie willen, maar ik wilde hem nu wel eventjes noemen. Ik kon het natuurlijk niet laten een boek te kopen in deze boekwinkel. Dat was nog een heel dilemma. Ik zag eigenlijk niet direct iets wat ik wilde kopen, tot de vriendin die mee was het boek The looking glass house aanwees.
IMG_6534 Dit boek is geschreven door Vanessa Tait. Een auteur die ik niet kende. Maar toen ik de achterkant las, wist ik dat dit het boek was dat ik wilde kopen:
“Oxford, 1862. As Mary Prickett takes up het post as governess to the daughters of the Dean of Christ Church, she is thrust into a strange new world. Mary is poor and plain and desperate for change but the little girls in her care see and understand far more than their naive new teacher. And there is another problem: Mary does not like children, especially the precocious Alice Liddell.

When Mary meets Charles Dogson, the Christ Church mathematics tutor, at a party at the Deanery, she wonders if he may be the person to transform her life. Flattered by his attentions, Mary begins to believe that she could be more than just an overlooked, dowdy governess.

One sunny day, as Mary chaperones the Liddells on a punting trip, Mr Dodgson tells the story of  Alice’s adventures in wonderland. But Mary is determined to replace Alice Liddell as Mr Dodgson’s muse – and will turn all the lives around her topsy-turvy in pursuit of het obsession.”

Ik ben echt heel erg nieuwsgierig naar dit boek. Kennen jullie het?

IMG_6535 Ook kocht ik nog Les fleurs du Mal van Baudelaire in een Franse boekwinkel. Ik wil de Franse gedichten van Baudelaire al heel lang hebben, en ik besloot in de trein naar Parijs om dit boek te gaan zoeken. En in de eerste boekwinkel die we binnenliepen was het al raak. Ik vroeg naar het boek en ze hadden hem liggen voor €3,- Dat kon ik natuurlijk niet laten liggen!

IMG_6533Verder gingen we de laatste dag nog naar het Louvre, waar ik een gids kocht met de belangrijkste/bekendste schilderij en kunstwerken. Ook kocht ik op mijn vakantie nog twee boekenleggers.

Ten slotte ging deze week eindelijk mijn abonnement in. Ik heb een abonnement besteld op de Flow, want dat is tof. Ik heb het Spoil Yourself abonnement, wat betekend dat ik zo’n beetje alles krijg wat Flow uitbrengt. Dus de flow van deze maand en de flow weekly lagen op me te wachten toen ik terug kwam van vakantie 🙂

IMG_6532  Geleend
Geen!

Gekregen
Geen!

Zo, dat was het voor deze week. Hebben jullie deze week nog leuke boeken gekocht? 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s