Home » Uitstapjes en vakanties » Budapest! <3

Budapest! <3

IMG_5227Weten jullie nog dat ik in april op vakantie (stiekem studiereis, maar ik noem het vakantie) naar Budapest ben geweest? Dit blogpostje heeft lang op zich laten wachten, maar ach, beter laat dan nooit, toch? Tijd voor foto’s!
IMG_5076
Op vakantie gaan en daar een andere valuta hebben. Stiekem geeft dat toch echt een vakantiegevoel, vinden jullie niet? Het briefje wat jullie hierboven zien, is iets meer dan €6,- waard.
IMG_5047Op enkele gebouwen waren dit soort mooie kunstwerken te vinden.

IMG_5183
Dit is de grote markthal, waar wij vaker binnen zijn geweest voor iets lekkers (cake bijvoorbeeld) of souvenirs. Maar mensen gaan er in Budapest zelf voornamelijk heen om groente, fruit of vlees te kopen. Wat ik zelf heel ernstig vond, was de ‘kelder’, hier waren allemaal viskraampjes. Dat is nog niet zo gek, maar tussen de viskraampjes stonden enorme bakken water met levende vissen. Dan kun je dus zelf even je avondeten uitzoeken. Brr..

IMG_5148Ze hebben hele mooie gebouwen in Budapest. Onder andere deze.

IMG_5275

Bewijs dat ik er was..
IMG_5491

Een activiteit die we met de hele groep gedaan hebben, was de grotten bezoeken. Dit zijn de Szemlö-hegyi-barlang grotten. Jaja..

IMG_5576

Is dit niet prachtig? Dit is het vissersbastion. En het is enorm en prachtig. Ik weet niet precies wat het nu eigenlijk is, maar je krijgt in ieder geval een prachtig uitzicht, een aantal souvenirwinkeltjes, ik geloof dat er ook een hotel zit en er zitten mensen op de trappen die tekeningen maken van het uitzicht, die je dan kunt kopen. Deze waren ook echt prachtig. Een vriendin van me heeft er eentje gekocht.
Het visserbastion is trouwens ook een toffe plek om trouwfoto’s te maken. Dat waren een aantal mensen aan het doen toen wij daar waren.

IMG_5564

Had ik al iets over het uitzicht gezegd?

IMG_5425

Nog meer bewijs dat ik er daadwerkelijk was. Dit was op een van de 7 bruggen. Een andere zie je helemaal bovenaan deze blogpost. Men zegt dat als je over alle 7 bruggen loopt, je voor eeuwig geluk hebt. Helaas zijn wij maar over een stuk of 3, 4 bruggen heen gelopen.

IMG_20150415_172250

Dit was ook tof. Dit was het badhuis waar we heen zijn geweest. Grote zwembaden, Jacuzzi’s en sauna’s. Dat was een heerlijk middagje genieten! En het gebouw was ook echt prachtig.

IMG_20150414_200912

Dit was een restaurantje waar we een van de eerste avonden gegeten hebben, genaamd restaurant M. De tafels liggen vol met tekenpapier, en je krijgt een bakje met stiften op tafel, zodat je wat te doen hebt als je op je eten moet wachten.
Ook nog leuk om te vermelden: Bij dit restaurantje stond er wel een heel interessant gerecht op de kaart, namelijk: Cock Ball Stew. Dat heeft niemand van ons besteld..

IMG_5605

Stiekem weet ik niet wat dit precies voor ding is, maar het winkeltje waar het in stond was erg leuk. Het heette Litea en het was een combinatie van een theezaakje en een boekwinkel. Wat wil je nog meer?

IMG_20150418_152048
En ten slotte, op de laatste dag, gingen we naar een kerk waar een vriendin van me graag heen wilde. Daarna gingen we ijsjes eten en we kwamen een zaakje tegen dat rozenijsjes maakte. Hoe tof is dat! Ik heb best wel veel foto’s van dit ijsje gemaakt, voordat ik eraan begon. It is so cute!

Goed, dat waren mijn leukste foto’s van Budapest. Een beetje laat, maar de foto’s maken het wel goed, toch? 🙂

Advertentie

8 thoughts on “Budapest! <3

  1. Dat ziet er uit als een fijne reis! Heerlijk, om nieuwe plekken te ontdekken. Ik ben nog nooit in Budapest geweest, maar de lijst van plaatsen binnen Europa die ik nog een keer wil bezoeken wordt zo steeds langer … 😉 Oh enne, dat thee-/boekenzaakje: awesome, dat moeten we hier ook hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s