Home » Recensies: Boeken » Review: The handmaid’s Tale

Review: The handmaid’s Tale

The Handmaid's Tale Auteur: Margaret Atwood
Titel: The handmaid’s tale
Genre: Literatuur, dystopie
Taal: Engels
Jaar: 1985
ISBN: 9780385490818
Aantal bladzijden: 311
Gelezen: Mei 2015
♥♥♥♥

Achterkanttekst:
Offred is a Handmaid in the Republic of Gilead. She may leave the home of the Commander and his wife once a day to walk to food markets whose signs are now pictures instead of words because women are no longer allowed to read. She must lie on her back once a month and pray that the Commander makes her pregnant, because in an age of declining births, Offred and the other Handmaids are valued only if their ovaries are viable. Offred can remember the years before, when she lived and made love with her husband, Luke; when she played with and protected her daughter; when she had a job, money of her own, and access to knowledge. But all of that is gone now…
(bron)

Recensie
Ik vind dit een tof boek. Offred is de hoofdpersoon en ze is een handmaid, wat betekent dat zij een van de weinige vrouwen is die nog kinderen kan krijgen. Dat is vanaf nu dus haar beroep. En zo heeft iedereen een eigen rol in de samenleving. Een rol die ze moeten vervullen, want anders… Iedereen draagt een eigen kleur. De handmaids dragen rood, de huishoudsters groen en de commander’s wives, die veel meer macht hebben, dragen blauw.
Het boek is een dystopie dat lijkt op 1984 van Orwell, maar meer gericht is op vrouwen.

Het boek is goed geschreven. De setting is goed weergegeven en Atwood lijkt aan alles gedacht te hebben. Er zitten geen onduidelijkheden in het boek, alles is juist heel uitgebreid uitgewerkt en beschreven. Ze heeft een geheel eigen wereld gemaakt, en dat maakt een dystopie zo goed. Ze legt verbanden met de tijd voor Gilead en dat laat zien hoe veel verschrikkelijker alles is geworden.

De situaties die beschreven worden zijn bizar en spannend. Het is wederom een boek dat je niet kunt wegleggen. Je moet doorlezen, je moet weten wat er met Offred gaat gebeuren. De spanning wordt erin gehouden doordat verschillende verhaallijnen door elkaar lopen. Wanneer er net iets spannends of interessants gebeurt, komt er een flashback van Offred naar haar tijd met haar man en dochtertje, die weer meer achtergrond geven aan het verhaal, om vervolgens terug te komen bij de spannende stukken.

Het is een verhaal dat bij je blijft. Het is verrassend en alhoewel het op 1984 lijkt, is het toch heel erg origineel. Dit is een van de betere dystopieën die ik heb gelezen.  Ik geef dit boek sterren en ik raad het iedereen aan die van een dystopisch verhaal houdt!

Gerelateerd: 1984

Advertentie

5 thoughts on “Review: The handmaid’s Tale

  1. Oeh, tof dat je dit gelezen hebt! Ik keek pas een filmpje van Jen Campbell op BookTube en daar raadde zij dit boek ook aan (heel vurig zelfs), dus ik ben erg nieuwsgierig!

  2. Pingback: Review: The heart goes last | Down the rabbit hole

  3. Pingback: The handmaid’s tale – Margaret Atwood | Lalagè leest

  4. Pingback: The handmaid’s tale – Margaret Atwood | Lalagè leest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s