Home » Recensies: Boeken » Review: Dansen met Herinneringen

Review: Dansen met Herinneringen

22232627  Auteur: Martin Gijzemijter
Titel: Dansen met herinneringen
Genre: Fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2014
ISBN: 9789085673972
Aantal bladzijden: 236
Gelezen: 24-27 mei
♥♥♥♥

Ik wil Martin Gijzemijter heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar!

Achterkanttekst:
John zou er alles voor geven om de liefde van zijn leven nog één keer te kunnen zien. Opeens wordt zijn wens op onverklaarbare wijze werkelijkheid: Mary, de vrouw van wie hij jaren geleden voor eeuwig afscheid had moeten nemen, is terug in zijn leven. Maar hoe? En vooral: waarom? Al snel komt John tot een pijnlijke ontdekking: Mary zit in de problemen. In een race tegen de klok moet hij antwoord zien te vinden op de vragen die alles met elkaar verbinden. Kan hij Mary helpen? Is het allemaal echt? En wie is toch die geheimzinnige Tucker, die alles in werking heeft gezet? Op zoek naar zichzelf en de waarheid raakt John verwikkeld in een bijzonder avontuur, waarin liefde en opoffering voor hem een nieuwe betekenis krijgen. Mét zijn Mary. Voorgoed. Of toch niet?
(bron)

Review
Het duurde eventjes tot ik aan dit boek begon. Mijn excuses aan de auteur hiervoor. Ik heb dit boek specifiek aangevraagd omdat de achterkanttekst me enorm aansprak. Het leek me echt een prachtig boek, maar ook heel zielig en dat is de reden dat ik het een tijdje heb laten liggen.

Mijn assumpties bleken juist. Dansen met herinneringen is echt een prachtig boek. John mist zijn vrouw verschrikkelijk en dat voel je ook wanneer je het boek leest. Het raakt je. Het is zo mooi om te lezen hoe de twee weer samen komen, zonder echt samen te komen en dit bereikt zijn hoogtepunt op het einde, wanneer John hulp krijgt van vrienden waarvan hij in eerste instantie niet eens wist dat hij ze had.

Ik heb het boek af en toe even weg moeten leggen, omdat het te zwaar was. Het verhaal is behoorlijk zielig en ik moest tussendoor even iets anders gaan doen. Tegelijkertijd wilde ik wel heel graag weten hoe het verder ging, dus ik heb het boek alsnog in drie dagen uitgelezen.

Wat ik erg goed vind aan het boek, is dat het je echt raakt. Het neemt je mee en alhoewel ik, goddank, nooit zoiets heb mee gemaakt als John, roept het toch veel gevoelens op. Voornamelijk angst, angst om een geliefde kwijt te raken, zoals John heeft moeten doorstaan. Zijn pijn is voelbaar en als lezer wil je er alles aan doen om je nooit zo te hoeven voelen.

Het boek gaat over liefde en verliezen, en weer verdergaan. Maar ook over vriendschap en hoeveel goede vrienden voor je kunnen betekenen. 4 dikke sterren voor dit boek, want wat een prachtig werk!

Zie ook: Dichtgedachten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s