Home » Recensies: Boeken » Review: The miniaturist

Review: The miniaturist

Auteur: Jessie IMG_4953Burton
Titel: The miniaturist
Genre: Historische fictie
Taal: Engels
Jaar: 2014
ISBN: 9781447250937
Aantal bladzijden: 432
Gelezen: April 2015
♥♥♥♥

Achterkanttekst
On an autumn day in 1686, eighteen-year-old Nella Oortman arrives at a grand house in Amsterdam to begin her new life as the wife of wealthy merchant Johannes Brandt. Though curiously distant, he presents her with an extraordinary wedding gift: a cabinet-sized replica of their home. It is to be furnished by an elusive miniaturtist, whose tiny creations ring eerily true.

As Nella uncovers the secrets of her new household she realizes the escalating dangers they face. The miniaturist seems to hold their fate in her hands – but does she plan to save or destroy them?

Review:
Ik kocht dit boek in Londen. Ik vond de kaft zo mooi en was gelijk geïnteresseerd toen ik de achterkant las. Ik nam het mee om te lezen in Budapest dus het boek is al op veel plaatsen geweest. Maar wat vond ik er van?

Toen ik er in begonnen was, kon ik niet meer stoppen. Het is echt een heerlijk boek om te lezen. De hoofdstukken zijn niet erg lang en je leest er zo vlot door heen. Het boek houdt je aandacht vast en zoals ik al zei, het is moeilijk om weg te leggen wanneer je in het verhaal zit.

Een aantal dingen zijn wat voorspelbaar in het verhaal, en dat is wel een beetje jammer. De auteur heeft echter ook een aantal verrassingen erin zitten, dus dat maakt het dan weer goed.

Het verhaal bestaat uit twee delen: De geheimen van het gezin  van Johannes Brandt, de echtgenoot van hoofdpersoon Nella, en het verhaal over de miniaturist. Vooral deze laatste vind ik erg interessant, al krijgen we niet echt een bevredigend antwoord op het eind. Dat vind ik wel een beetje jammer, want deze verhaallijn is best wel tof. Het zorgt ervoor dat het verhaal niet alleen historische fictie is, maar dat het ook magisch realisme wordt. De creaties van de miniaturist zijn een verhaal op zichzelf.

Hoofdpersoon Nella is makkelijk om je mee te identificeren. De dingen die ze doet zijn logisch en meestal ook hoe ikzelf zou handelen, en dat maakt het lezen nog fijner.

Als laatste wil ik nog zeggen dat ik het ook wel leuk vind dat het verhaal zich in Nederland af speelt. Het is leuk om dingen te herkennen. Er zaten wel een aantal dingen in die ik dan weer niet herkende, maar dat komt misschien omdat het verhaal zich in de 16e eeuw af speelt.

Al met al, geef ik dit boek 4 sterren. Je kunt het niet weg leggen als je er in bezig bent. Ik heb een heel stuk gelezen in het vliegtuig terug naar Nederland, en ik moest nog 20 pagina’s toen we gingen landen. Ik zou bijna willen dat de vlucht langer had geduurd, zodat ik het boek toen gelijk uit had kunnen lezen!
Ik zou dit boek zeker aanraden!

Advertentie

2 thoughts on “Review: The miniaturist

  1. Ahhh, ik ben zo benieuwd naar dit boek! Maar ik mag van mijzelf pas weer nieuwe boeken kopen als ik er bijna alle boeken heb gelezen die ik laatst heb gekocht 😉 Anders blijf ik bezig …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s