Home » Recensies: Boeken » Review: De zomer hou je ook niet tegen

Review: De zomer hou je ook niet tegen

De zomer hou je ook niet tegen Auteur: Dimitri Verhulst
Titel: De zomer hou je ook niet tegen
Genre: Literatuur, boekenweekgeschenk
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
ISBN: 9789059652743
Aantal bladzijden: 94
Gelezen: 18 – 19 maart
♥♥

Achterkanttekst:
“Een man van begin zestig ontvoert een zwaar gehandicapte jongen op de vooravond van zijn zestiende verjaardag. Ze bestijgen een ogenschijnlijk willekeurige bergtop in de Provence en de man ontkurkt er enkele exquise streekwijnen. Hij vertelt waarom deze berg hun bestemming was en over de hartstochtelijke liefdesrelatie met de moeder. Als surplus krijgt de jongen zijn ontstaansgeschiedenis als verjaardagsgeschenk.
Dimitri Verhulst schuwt ook nu de grote thema’s niet.


Review:
Ik ben niet echt een grote fan van Dimitri Verhulst en dat bleek ook maar weer na het lezen van dit boekenweekgeschenk.

Als je de achterkanttekst leest, vraag je je af wat er gaat gebeuren. Waarom ontvoert de hoofdpersoon de jongen? Waarom neemt hij hem mee op een berg? Wat gebeurt er als ze daarboven zijn? Maar niets daarvan wordt verteld. In plaats daarvan is de hele verhaallijn van de jongen die ontvoerd wordt, alleen maar context, een setting waarin de hoofdpersoon zijn verhaal kan vertellen.

En dat verhaal is, niet bepaald spannend. Erg grof af en toe, en er zijn beeldende omschrijvingen, maar er gebeurt eigenlijk niks. Het is eigenlijk een best wel oninteressant verhaal.
De grofheid, die Verhulst wel vaker gebruikt in zijn werken, vind ik onnodig. Het voegt niets toe aan het verhaal; het zwakt het eerder af, omdat hij over zijn grote liefde praat.

Dit boek krijgt van mij maar twee sterren. Ik zou het niet opnieuw gaan lezen en ik zou het jullie zeker ook niet aanraden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s