Home » Recensies: Boeken » Review: Klaas

Review: Klaas

AuteuIMG_3503r: Nico Dijkshoorn
Titel: Klaas
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2013
ISBN: 9789025441210
Aantal bladzijden: 175
Gelezen: 1 augustus
♥♥♥

Achterkanttekst:
Klaas las nooit de achterkant. Hij begon aan de voorkant. Uniek voor die tijd.

Review:
Dit boek heb ik een tijdje geleden gelezen. Ik weet niet zo goed wat ik er van vind, eerlijk gezegd, vandaar dat het zo lang duurde tot ik een recensie ging schrijven.

Klaas is een boek dat ik won met een winactie, ergens. Het leek me wel grappig en daarom besloot ik mee te doen. Het is een dun boekje dat vol staat met ‘tweets’ van het fictieve personage klaas.

Ik dacht eigenlijk dat je door middel van de tweets toch een verhaal zou krijgen. Over dingen die Klaas meemaakt, die hij  denkt en voelt en dingen over zijn verleden. Maar de tweets zijn oppervlakkig en lijken niet over dezelfde persoon te gaan. De ene keer is klaas een man, dan weer een vrouw. Hij is iedereen en tegelijkertijd niemand. Hoewel de tweets oppervlakkig zijn, zit hier dan wel weer diepgang in.

Ik weet niet zo goed wat ik ervan vind. Het lijkt alsof er zomaar wat dingen getypt zijn en dat die gebundeld zijn in dit boekje, maar dat is hoogstwaarschijnlijk niet zo (en als het wel zo is, dan zou dat echt een geweldige stunt zijn). Door de ontbrekende samenhang en de oppervlakkigheid lijkt het literair te worden en ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden.

Hebben jullie dit boek gelezen? Wat vonden jullie ervan?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s