Home » Recensies: Boeken » Review: Uncle Tom’s Cabin

Review: Uncle Tom’s Cabin

Uncle Tom's Cabin Auteur: Harriet Beecher Stowe
Titel: Uncle Tom’s Cabin
Genre: Literatuur, Classics
Taal: Engels
Jaar: 1852
ISBN: 9781840224023
Aantal bladzijden: 438
Gelezen: 8 – 12 maart
♥♥♥

Achterkanttekst:
The narrative drive of Stowe’s classic novel is often overlooked in the heat of the controversies surrounding its anti-slavery sentiments. In fact, it is a compelling adventure story with richly drawn characters and has earned a place in both literary and American history. Stowe’s puritanical religious beliefs show up in the novel’s final, overarching theme—the exploration of the nature of Christianity and how Christian theology is fundamentally incompatible with slavery.
(Bron)

Review
Dit is wederom een boek dat ik voor school heb moeten lezen, omdat het een best wel belangrijk boek is geweest in de literatuurgeschiedenis.
Uncle Tom’s Cabin vertelt verschillende verhalen over de slaven in Amerika. Zo volgen we George en Eliza, een stel die vlucht omdat hun zoontje wordt verkocht, we volgen Uncle Tom die bij allerlei verschillende slaveneigenaren terecht komt.. Iedereen heeft een ander lot en dit boek vertelt heel mooi wat het lot is van verschillende slaven.

Ik vond het een goed verhaal. Het was een stuk minder dramatisch dan ik in eerste instantie verwacht had. Er worden wel slaven in elkaar geslagen maar dat wordt simpel gezegd en niet uitgebreid beschreven. Dat vond ik zelf wel fijn, maar het maakt het verhaal wel minder heftig.

Iets waar ik me enorm aan stoorde aan het verhaal, waren de namen. Er zaten een stuk of vier personages in die ‘Tom’ heetten, en ook meerdere die ‘George’ heetten, en dat vond ik best wel verwarrend. Zeker in het begin, wanneer er verschillende verhaallijnen naar voren kwamen was dit verwarrend. In het begin vertelt ieder hoofdstuk een andere verhaallijn en wanneer de personages dan hetzelfde heten als in een andere verhaallijn, is dat nogal lastig.

Het is wel echt een verhaal dat je bij de les houdt. Door het gebruik van verschillende verhaallijnen wordt de spanning erin gehouden. Je wilt heel graag dat het goed af loopt, al heb je telkens het gevoel dat dit niet het geval gaat zijn. Maar vanwege deze hoop lees je snel door. Het is een boek dat fijn en snel leest.

Het is een boek dat ik jullie wel aan kan raden. Ik wilde het eerst niet zo graag lezen omdat ik had verwacht dat het heel erg dramatisch en heel zielig zou zijn, maar dat bleek mee te vallen, en dat vind ik erg fijn, omdat ik zelf niet van hele zielige boeken houd. Ik geef het boek drie sterren!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s