Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_3475Hi there! Zoals beloofd: Een goed gevulde showcase sunday! Speciaal voor jullie heb ik geld uitgegeven deze week, hihi. Okay, en misschien omdat het boekenweek was. Dat is wel een goede reden, toch? Stiekem valt het eigenlijk nog wel mee hoe veel ik gekocht heb (stiekem maar 1 boek) maar hij is zo awesome dat ik jullie even heel graag jaloers wil maken. Aardig  van me, hè?

Gekocht
IMG_4997 Ik ging naar Broese, op zoek naar een Nederlandstalige dichtbundel, omdat ik iets leuks wilde kopen waardoor ik het boekenweekgeschenk zou krijgen. Natuurlijk kon ik het niet laten om even op de tweedehands afdeling rond te neuzen. En daar vond ik dit schatje. Verstopt, op een van de onderste blanken, lag dit dikke werk. Heel voorzichtig pakte ik het op. Nee, eigenlijk niet, want hij is nogal zwaar – nog zwaarder dan mijn laptop. Ik vermoedde dat hij echt heel duur zou zijn (ik bedoel, alle werken van shakespeare in een prachtige gebonden kaft, annotated en met prachtige tekeningen, dat moet wel duur zijn), maar hij was maar €19,50! Deze kon ik dus echt niet laten liggen, dat begrijpen jullie wel!

IMG_4998

Ik ging daarna toch nog even op zoek naar Nederlandse poëzie, maar ik kon niet echt iets leuks vinden (wellicht hebben jullie nog aanraders?), dus ik besloot maar naar de kassa te gaan. Ik wist dat ik geen boekenweekgeschenk zou krijgen, want dit boek is EngelstaligIMG_5001 en ook nog eens tweedehands. Maar de jongen achter de kassa hoorde me volgens mij zeggen dat ik het jammer vond dat ik hem niet kreeg, want ik kreeg hem alsnog! De zomer hou je ook niet tegen is het boekenweek geschenk uit 2015, geschreven door Dimitri Verhulst. Ik heb hem nog niet gelezen, maar ik ben van plan dat komende week te gaan doen.

Geleend
Geen

Gekregen
Ik wIMG_5002eet niet of ‘gekregen’ helemaal de goede term is voor dit boek, maar mijn zus is het huis uit gegaan en mijn moeder zei dat ik in haar kamer mocht kijken om te zien of ik nog wat wilde hebben. Ik zag daar dit boekje, Beatrijs, de 7e druk. Ik hou echt van dit soort kleine, oude boekjes, dus deze nam ik graag in mijn bezit!

IMG_5000Verder kreeg ik van mijn lieve zus ook nog dit boek: Schrijf je boek. Het is geen leesboek, maar meer een leuk notitieboek waarin je (eindelijk) kunt beginnen aan dat fantastische boek dat al tijden in je hoofd zit. Ik vind het in ieder geval erg leuk!

Gelezen
Ik heb afgelopen week Uncle Tom’s Cabin uitgelezen. De recensie daarvan heb ik ook al geschreven, hij staat alleen nog niet online. Ik heb dit boek 3 sterren gegeven. Ik vond het een goed boek, goed geschreven en het is zeker een eye opener. Bovendien ook erg belangrijk in de literatuurgeschiedenis.

Gaan lezen
Ik wil volgende week een beetje mijn reading challenge proberen bij te werken, dus ik ben van plan komende week het boekenweekgeschenk de zomer hou je ook niet tegen te gaan lezen. Ook wil ik King Lear lezen omdat ik binnenkort naar de toneelvoorstelling Koningin Lear in de stadsschouwburg Utrecht ga. Verder moet ik voor school nog een graphic novel lezen getiteld Stuck Rubber Baby.

Hebben jullie nog leuke boeken gelezen in deze boekenweek?

Advertentie

8 thoughts on “Showcase Sunday

  1. Hey, toevallig, ik was laatst ook op de tweedehandsafdeling van Broese, en daar heb ik ook een redelijk grote hardcover gekocht voor €19,50! =p H.P. Lovecrafts Necronomicon, ietsje minder dik, maar wel heel erg tof. Lovecraft heeft een indrukwekkende schrijfstijl, vind ik, dus ik kijk er naar uit om verder in dit boek te duiken en me te verdiepen in de waanzin.

  2. Ik vind dit soort blogpost altijd erg leuk: lekker snuffelen in de boekenkast van iemand anders 😉 Het boek van Shakespeare ziet er echt heel mooi uit. Ik ben ook dol op van die mooie, oude boeken. Helaas heb ik niet zo’n enorme boekenkast tot mijn beschikking, waardoor ik eens in de zoveel tijd mijn collectie moet uitdunnen voor er nieuwe boeken bij kunnen. Maar goed, daar maak ik dan weer andere mensen blij mee 😉 Ben benieuwd naar je recensie van Uncle Tom’s Cabin!

    • Ik heb er ook te weinig ruimte voor, helaas.. Mijn boekenplank zakte door toen ik hem erop wilde leggen, dus hij ligt nu gewoon bovenop mijn televisie, haha 😛

  3. Hee wat grappig, ik was vandaag meelopen bij literatuurwetenschap in Utrecht en daar heb ik een deel van het college over die graphic novel gevolgd, dus daar moet jij ook gezeten hebben! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s