Home » Persoonlijk » Liebster Award!

Liebster Award!


Hallo lieve lezers! Amber van Tale of the lime tree heeft mij vorige week genomineerd voor de liebster award! Ik heb deze al eerder mogen ontvangen, maar natuurlijk zijn de vragen telkens verschillend, dus ik vind het ook heel leuk om de vragen die Amber heeft gekozen in te vullen! Lees verder voor mijn antwoorden (en neem ook zeker op Amber haar blog een kijkje!)

1. Waar ben je het meest trots op?
Pfoe.. dat is een gelijk al een moeilijke vraag om mee te beginnen. Moet het iets zijn waarop ik trots ben op mezelf? In dat geval zou ik zeggen dat ik trots ben dat ik nu op de universiteit zit. Ik heb HAVO gedaan op de middelbare school. Na twee brugklasjaren vond ik het wel goed en koos ik voor de gemakkelijkere weg. Uiteindelijk ben ik op het HBO beland, dat vond ik verschrikkelijk, maar ik ben er gebleven en heb mijn propedeuse gehaald, en dat was mijn golden ticket naar de studie van mijn dromen: Literatuurwetenschap. Ik denk dat ik voornamelijk trots ben op het feit dat ik het een jaar heb vol  gehouden op het HBO, de studie die ik deed, vrijetijdsmanagement, vond ik echt verschrikkelijk, maar ik heb me er door heen weten slaan en ik ben heel bij dat ik dat heb gedaan en heb volgehouden!

2. Welk boek zou iedereen eens moeten lezen
Aan de titel van mijn blog zou je denken dat ik Alice in wonderland zou moeten zeggen, vinden jullie niet. Maar dat is gewoon een boek waar ik heel erg van hou, niet een boek dat mijn leven veranderd heeft, om maar eens dramatisch te doen. Maar echt goede boeken die iedereen eens zou moeten lezen… Ik heb laatst wel een top 5 gemaakt van boeken die mijn leven veranderd hebben. Een van de boeken die ik daar noemde was de stad der blinden, van José Saramago. Het is zeker geen gezellig boek, maar het is wel echt een boek dat je niet zo snel uit je hoofd krijgt. Het is echt ontzettend goed. Het gaat over een soort epidemie die in een dorpje heerst, waardoor iedereen ineens blind wordt. En toch zijn er dan nog mensen die vinden dat ze beter zijn dan anderen, terwijl iedereen gelijk is, iedereen is blind en toch zijn er verschillende sociale rangen.. Zeker een aanrader. (De recensie kun je hier vinden)

3. Wat doe je om jezelf op te peppen als je je dag niet hebt?
Dan bel ik mijn vriend op, via de telefoon of via skype. Ik zal niet al te klef gaan doen, maar hij kan mij altijd opvrolijken als ik down ben en hij luistert altijd naar mijn eindeloze geklaag. Hij heeft me altijd binnen no time weer vrolijk 🙂

4. Wat wil je graag bereiken in je leven
Pfoe.. Zware vraag. Ik wil heel graag mijn studie afmaken en een ontzettende leuke baan vinden. Mijn droombaan is, denk ik, bij een uitgeverij. En natuurlijk schrijver worden, en heel bekend worden en heel veel geld verdienen. En ook dat ik mensen aan het denken kan zetten met mijn boeken. Zodat iemand ooit mijn boek als antwoord geeft op de vraag ‘welk boek zou iedereen ooit eens moeten lezen’. Dat zou ik graag willen bereiken.

5. Waar lees je het liefst?
Het liefst lees ik buiten, in de zon. Lekker in een zomerjurkje op een bankje in het park, met fluitende vogeltjes om me heen en een goed boek op schoot. Dat is echt de beste lees plek.

IMG_4978
6. Waar ging je meest recente vakantie naartoe
Naar Londen! Twee daagjes heb ik met mijn vriend door Londen gestruind, winkels bezocht, de highlights van Londen gezien en een aantal keer ben ik bijna aangereden omdat mensen daar aan de verkeerde kant van de weg rijden. But I loved it! Londen, I hope to see you again!

7. Waar zou je ooit nog eens naartoe willen gaan?
Als dit een fictieve plek mag zijn, dan… Wonderland! Het lijkt me heerlijk om in zo’n droomwereld rond te lopen. Een andere toffe fictieve plek is de fabriek van Willy Wonka, en dan die kamer waarin ALLES van eten is gemaakt. Hoe fantastisch zou het zijn om daar een dagje te mogen blijven?

8. Van wat voor eten word jij blij?
Oh, deze is makkelijk! Ik heb vorig jaar met mijn verjaardag een cadeaubon gekregen om mijn eigen chocoladereep te maken, en wat ik creëerde was een reep witte chocolade met mini marshmallows. Goddelijk! Alleen de gedachte alleen al… Hmm…

9. Ga jij ’s ochtends liever voor koffie of thee?
Oh dat verschilt heel erg.. Als ik een dagje (of een ochtendje) vrij heb en ik kan heerlijk uitslapen, dan vind ik het fijn om lekker te ontbijten met een bakje thee. Maar wanneer ik een drukke dag voor de boeg heb, vind ik koffie ook heerlijk om even wakker te worden!

10. Bij welke film biggelen de tranen over je wangen?
Ik kijk eigenlijk nooit zielige films waarvan ik echt moet huilen, want daar hou ik niet zo van. De enige film waarbij ik ooit gehuild heb, was haar naam was sarah, die moesten we bij Frans kijken. Verschrikkelijk! Het is echt een mooie film, maar zo ontzettend zielig!

11. Wat zou je ooit nog eens moeten leren?
Wat zou ik ook nog eens moeten leren.. Hmm.. Ik wil nog steeds heel graag vloeiend Frans kunnen praten, hopelijk leer ik dat nog een keer!

Dankjewel Amber voor het nomineren! Ik heb zelf de liebster award al vaker gedaan, dus ik ga nu niemand meer nomineren, omdat ik de meeste mensen al wel een keer genomineerd heb, die ik volg. Maar, vind je dit nou leuk, voel je dan vrij om de vragen over te nemen en zelf in te vullen! 🙂

Advertentie

4 thoughts on “Liebster Award!

  1. Ah, leuke antwoorden! Vloeiend Frans spreken, wie wil dat nu niet, haha! Dat zou op vakantie gaan wel een stuk makkelijker maken … Tof dat je zo hebt gebikkeld voor je universitaire studie! Ik ken meer mensen om mij heen die op de een of andere manier een omweg hebben moeten maken, maar het spreekt altijd van heel veel doorzettingsvermogen en discipline als het uiteindelijk lukt. Daar mag je inderdaad zeer trots op zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s