Home » Recensies: Boeken » Review: De god denkbaar denkbaar de god

Review: De god denkbaar denkbaar de god

6521265 Auteur: Willem Frederik Hermans
Titel: De god Denkbaar Denkbaar de God
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 1956
ISBN: 9789028200739
Aantal bladzijden: 172
Gelezen: 17 juli
♥♥♥

Review
Ja, jullie zien het goed, het is een hele tijd geleden dat ik dit boek gelezen heb. En nu pas een review. Dat komt omdat ik niet weet wat ik over dit boek moet zeggen. Dat wist ik niet toen ik het uit had, en nu eigenlijk nog steeds niet, maar ik wil het jullie toch niet onthouden.

Dit boek is zo absurd. Ik heb geen flauw idee waar het nou eigenlijk over gaat. Maar toch genoot ik van iedere bladzijde. Het is zo, ongeloofwaardig, zo vaag, zo abstract. Er gebeuren dingen die niet kunnen gebeuren, scenes lijken door elkaar heen te lopen. Niets klopt en niets is wat het lijkt en het is fantastisch.

Het is een boek dat me aangeraden werd. Ik had wel iets pittigs verwacht, maar pfoe! Of je het echt pittig kunt noemen valt te betwisten, want het lezen zelf is niet erg moeilijk, je wordt gewoon telkens op het verkeerde been gezet. Er worden geen moeilijke woorden of iets dergelijks gebruikt, maar doordat het zo absurd is weet je gewoon niet wat er gebeurt en wat je kunt verwachten.

De hoofdpersoon is Denkbaar, die in allerlei (lees: echt heel veel) verschillende situaties terecht komt. Ik weet nog steeds niet wat hij nu eigenlijk mee maakt, of wie hij nu eigenlijk is. En toch heb ik genoten van dit boek.

Hebben jullie dit boek gelezen? Zin om mee in discussie te gaan? Wat vonden jullie er van en hebben jullie er ideeën over?

Advertentie

2 thoughts on “Review: De god denkbaar denkbaar de god

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s