Home » Showcases » Showcase Tuesday (+ Birthday Books!)

Showcase Tuesday (+ Birthday Books!)

IMG_3475Hoi lieve lezers! Ik was weer eens druk, dus ik heb geen tijd gehad om jullie mijn boeken te laten zien.. 😦 Dan maar een showcase tuesday, want ik zit nu te wachten op de bus, dus ik kan wel even typen. Wat heb ik vandaag voor jullie? Mijn verjaardagsboeken!

Gekocht
Deze wildIMG_4966e ik eigenlijk al kopen op het boekenfestijn, maar ze hadden hem daar niet, dus dat werd lastig.. Ik moet deze voor een cursus lezen dus vond ik het wel handig om hem als boek te hebben. Dat leest toch een stuk beter dan een pdf!  Dus kocht ik deze via bol.com

Geleend
Geen!

Gekregen
Deze super toffe uitgave van Alice in Wonderland kreeg ik van mijn lieve zusje en haar vriend voor mijn verjaardag. IMG_4962Dit boek heeft de prijs gewonnen voor de mooiste kaft (en volgens mij ook de mooiste illustraties?) van 2014. En ik vind hem tof 😀

IMG_4961

Verder kreeg ik Lessen in Literatuur, door F.W. Korsten, een boek waar ik, geloof ik, al een jaar over aan het zeuren ben, omdat het zo’n handig naslagwerk is voor literatuurwetenschappers. En nu heb ik hem eindelijk 🙂

IMG_4960Sinds we  vorig jaar met school naar het Meertens instituut zijn geweest, heb ik dit boek op mijn verlanglijstje staan. Van Kikvors tot Droomprins is een boek dat de geschiedenis van sprookjes verteld. Hoe komen sprookjes tot stand en waar komen ze vandaan? Ik hou echt van sprookjes en dit vind ik dan ook een heel erg interessant werk.

Gelezen
Dat waren alle gekochte/gekregen boeken. Maar ik heb natuurlijk ook wel het een en het ander gelezen. Ik heb in Londen The fault in our stars uitgelezen, omdat het zo’n hype was vond ik dat ik hem eigenlijk wel moest lezen. De recensie hiervan komt ook binnenkort nog online.
Verder heb ik voor school Maria, or the wrongs of woman gelezen, geschreven door Wollstonecraft. Dit boek vond ik helemaal niks. Ik zal ook nog wel een recensie online zetten, maar ik kan jullie nu alvast vertellen dat ik hem jullie niet aanraad.

Gaan lezen
Ik ben ook al een week bezig in Goethe’s Wilhelm Meisters apprenticeship, die ik eigenlijk afgelopen week al uit had moeten hebben. Maar het is niet echt een dun boekje dat je zo even leest (joh, het is Goethe..) Ik heb hem dus niet op tijd uit gekregen, maar ik ben wel van plan hem nog uit te gaan lezen.
Verder ben ik nu bezig in Great Expectations van Dickens. Die moet voor volgende week woensdag pas uit, dus dat lukt me waarschijnlijk wel. Tot nu toe vind ik het een goed boek.
Ten slotte ben ik ook nog steeds bezig in het laatste deel van Splintered: Ensnared, maar daar heb ik nu vrij weinig tijd voor, omdat ik eerst Dickens en eigenlijk ook Goethe uit wil hebben. Deze staat voor nu dus even op een laag pitje.

Hebben jullie deze week nog leuke boeken ontdekt?

Advertentie

5 thoughts on “Showcase Tuesday (+ Birthday Books!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s