Home » Showcases » Showcase Sunday (Boekenfestijn en Londen)

Showcase Sunday (Boekenfestijn en Londen)

IMG_3475Hoi lieve lezers! Het is al weer een hele tijd geleden dat ik een showcase plaatste, dus ik vond het wel weer eens tijd! Ik heb vandaag wat leuke boeken om jullie te laten zien, onder andere vanuit Londen en het boekenfestijn in Rotterdam. Let’s go!

Gekocht
EinIMG_4954delijk heb ik het laatste deel van Splintered binnen! Ik kan echt niet wachten tot ik er in kan beginnen, maar helaas zal dat toch moeten, want morgen begint school weer 😦

IMG_4952Londen
Zoals jullie misschien al wisten, ben ik deze week twee daagjes naar Londen gegaan met mijn vriend. En het was heel erg leuk, veel gezien, veel gelopen en natuurlijk ook wat boeken gekocht! Ik ga jullie nog wel doodgooien met foto’s en verhalen uit Londen, maar voor nu eerst de boeken! En andere dingen, want waarom niet?
In Londen hebben we een hele toffe voorstelling gezien in Shakespeare’s oude theater: The Globe (De zaal heette Sam Wanamaker Playhouse, voor wie er eerder is geweest). En het was fantastisch. Ik kan jullie zeker aanraden om daarheen te gaan, als je ooit in Londen bent. The Globe had ook een winkeltje (hoezee!) en daar kocht ik het toneelstuk: The Changeling. Ook kocht ik een leren boekenlegger met de eerste regels van de to be or not to be monoloog.

IMG_4953 In Dover, waar we op de boot gingen, kocht ik ook nog dit boek: The miniaturist, van Jessie Burton. Ik kende het zelf niet, maar het stond in een heleboel boekwinkels in Londen op nummer 1, en hij klonk ook best wel tof, dus ik besloot hem te kopen. Op Goodreads staat het volgende over dit boek:
On a brisk autumn day in 1686, eighteen-year-old Nella Oortman arrives in Amsterdam to begin a new life as the wife of illustrious merchant trader Johannes Brandt. But her new home, while splendorous, is not welcoming. Johannes is kind yet distant, always locked in his study or at his warehouse office-leaving Nella alone with his sister, the sharp-tongued and forbidding Marin.

But Nella’s world changes when Johannes presents her with an extraordinary wedding gift: a cabinet-sized replica of their home. To furnish her gift, Nella engages the services of a miniaturist-an elusive and enigmatic artist whose tiny creations mirror their real-life counterparts in eerie and unexpected ways . . .

Johannes’ gift helps Nella to pierce the closed world of the Brandt household. But as she uncovers its unusual secrets, she begins to understand-and fear-the escalating dangers that await them all. In this repressively pious society where gold is worshipped second only to God, to be different is a threat to the moral fabric of society, and not even a man as rich as Johannes is safe. Only one person seems to see the fate that awaits them. Is the miniaturist the key to their salvation . . . or the architect of their destruction?
Klinkt goed, vinden jullie niet?

IMG_4956 Boekenfestijn
Als boekblogger kon ik het boekenfestijn in Rotterdam natuurlijk niet overslaan. Ik moet zeggen dat het wel tegen viel, er was maar één enkele tafel met Engelse literatuur en zelfs daar lag vrij weinig interessants bij. Wel vond ik deze: De scrypturist van Paul Evanby. Het is een boek waar ik nog nooit eerder van heb gehoord, maar de achterkanttekst sprak me aan:
Mauric Dystergroeve is een van de beste Schrijvers in Revantijn. Op bestelling schrijft hij hele werelden, grootse spreuken of een simpele bescherming. Maar dan komt er een vreemdeling de stad binnen met een onbekend schrift op zijn huid, op de vlucht voor een donker verleden. Zijn wanhopige zoektocht naar een geheim boek maakt Mauric één ding duidelijk: niets zal ooit nog hetzelfde zijn – zelfs al kunnen ze de onvoorstelbare ramp die de wereld bedreigt overkomen.
Ik ben best wel benieuwd naar dit boek.

IMG_4958Een ander boek dat ik kocht is De wilde gave van Ursula le Guin, een auteur die ik best wel vaak tegen kom in mijn studie. Ik wilde graag nog iets van haar lezen en ook dit boek leek me interessant. Zie hier de achterkanttekst:
De bewoners van de Oplanden zijn als hun land: fel, trots en hard. Ze zijn arm, maar hun gaven zijn kostbaar. Sommigen kunnen – met één blik, gebaar of woord – dieren roepen, vuur maken of land verplaatsen. Anderen kunnen ledematen verwringen, een geest onderwerpen of een slopende ziekte geven.

Twee jeugdvrienden besluiten hun gave niet te gebruiken. Het meisje Gry wil geen dieren naar de slacht roepen. Orree draagt een blinddoek om te voorkomen dat zijn ogen en zijn woede doden. Maar kun je je eigen weg gaan als je gave bepaalt wie je bent?

Ik weet niet goed wat ik kan verwachten, maar het klinkt in ieder geval interessant!
IMG_4957 Ten slotte vond ik wel nog een literatuur boek, en dat was er eentje die ik toch al wel wilde hebben: The strange case of Dr Jekyll en Mr Hyde.  Nog niet gelezen maar hij staat al een hele tijd om mijn to read lijst, dus nu kan ik hem gaan lezen!

Dat waren alle boeken. Ik hoop dat ik jullie volgende week weer wat leuks kan laten zien en dat ik weer tijd heb voor de wekelijkse showcase!
Hoe is het bij jullie? Nog leuke boeken gekocht deze week?

Advertentie

6 thoughts on “Showcase Sunday (Boekenfestijn en Londen)

  1. Ah wat tof dat je in Londen bent geweest! Ik hoop er in de zomer heen te gaan 🙂
    Over ‘The miniaturist’ hebben al wel wat boekbloggers geschreven, maar dan onder de Nederlandse titel ‘Het huis aan de gouden bocht’, dus misschien herkende je het daarom niet.

  2. Ik ga in maart een paar dagen naar Londen <3. Ik heb The Miniaturist hoog op mijn tbr list staan, want ik heb er veel positiefs over gehoord! En het boekenfestijn vond ik ook tegenvallen 😦

  3. Le Guine… Le Guine… Als ik het goed heb ken ik haar als posthumanist. Met een beetje zoeken kan ik dat ook in de flaptekst van DWG terug zien. Wellicht interessant om dat in gedachten te houden als je het leest. Kan leuke interpretaties opleveren 😉

  4. Aah ik moet ook echt weer aan de Splintered serie beginnen! Heb enkel het eerste deel tot nu toe gelezen. Ik vind de covers zo mooi! The miniaturist wil ik ook nog lezen! Ik heb ‘m al op mijn iPad staan. Vorig jaar ging ik naar Het Rijksmuseum en daar verkopen ze ‘m ook volop, aangezien het “dollhouse” dat in het boek voorkomt daar tentoongesteld staat. Ik werd gelijk nieuwsgierig 😉 X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s