Home » Recensies: Boeken » Review: The wonderful wizard of Oz

Review: The wonderful wizard of Oz

The Wonderful Wizard of Oz Auteur: L. Frank Baum
Titel: The wonderful Wizard of Oz
Genre: Literatuur, classics
Taal: Engels
Jaar: 1900
Aantal bladzijden: 178
Gelezen: 10 – 13 januari
♥♥♥♥

Achterkanttekst:
Swept away from her home in Kansas by a tornado, Dorothy and her dog Toto find themselves stranded in the fantastical Land of Oz. As instructed by the Good Witch of the North and the Munchkins, Dorothy sets off on the yellow brick road to try and find her way to the Emerald City and the Wizard of Oz, who can help her get home. With her companions the Scarecrow, the Tin Woodman and the Cowardly Lion, Dorothy experiences an adventure full of friendship, magic and danger. A much-loved children’s classic, The Wizard of Oz continues to delight readers young and old with its enchanting tale of witches, flying monkeys and silver shoes.

Review:
Ik denk dat de meeste van jullie dit boek of het verhaal wel kennen. Ik moet zeggen dat ikzelf het boek natuurlijk kende van naam, maar ik wist eigenlijk vrij weinig af van het verhaal. Ik kocht het boek een halfjaar geleden en ik besloot dat het nu eindelijk tijd was om het te lezen!

En het is een leuk verhaal. Het is ook nog eens gebaseerd op Alice in wonderland, dus dat maakt het alleen maar beter. We volgen de reis van Dorothy, op naar de Wizard of Oz om haar te helpen terug naar Kansas te komen. En ondertussen komt ze allerlei figuren tegen die haar hulp nodig hebben. Het is een leuk geschreven verhaal, met veel interessante personages.

Het boek bestaat uit korte hoofdstukjes, dus het is makkelijk om even één hoofdstukje te lezen. Maar ook achter elkaar door leest het fijn. Juist omdat het zulke korte hoofdstukjes zijn, zul je snel zeggen: Oh, ik doe er nog een, waardoor je heel snel het boek uit hebt.

Ik vind het altijd leuk aan dit soort boeken dat ze kinderen een les mee geven. In dit geval is dat zoiets als, als je maar in jezelf gelooft, kun je alles aan. Leuk hoe literatuur kinderen dit soort dingen leert.

Al met al, 4 sterren van dit boek. Ik vond het leuk om te lezen, het is fijn geschreven en gewoon een gezellig verhaal.

Advertentie

3 thoughts on “Review: The wonderful wizard of Oz

  1. Ik heb dit boek vorig jaar ook gelezen. Ik vond het verrassend donker soms en toch nog behoorlijk anders dan de film! Maar onwijs leuk! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s