Home » Recensies: Boeken » Review: De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar

Review: De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar

De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar Auteur: Gabrielle Zevin
Titel: De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar
Genre: Roman
Taal: Nederlands
Jaar: 2014
Aantal bladzijden: 223
Gelezen: November 2014
♥♥♥♥

Achterkanttekst:
Het leven zit A.J. Fikry niet mee. Zijn vrouw is overleden, de omzet van zijn boekhandel daalt zienderogen, en nu is zijn kostbaarste bezit, een zeldzame dichtbundel, uit zijn woning ontvreemd. Zelfs de prachtige boeken waarmee hij zich dagelijks omringt, geven hem geen plezier meer. Langzaam maar zeker zakt Fikry weg in een isolement waaruit zelfs de charmante Amelia, vertegenwoordiger van een kleine uitgeverij, hem niet kan halen. Als op een dag een mysterieus pakket in zijn boekhandel verschijnt, krijgt Fikry de kans om opnieuw te beginnen.
(bron)

Review:
Het duurde even tot ik in het verhaal zat. Ik had van te voren echt heel veel zin om dit boek te lezen, al wist ik eigenlijk niet eens echt waar het over ging. Ik had het echter op heel veel blogs al voorbij zien komen, en ik vond het een leuke titel, dus toen ik zag dat mijn zus hem had, besloot ik hem van hem te lenen.

Fikry is niet echt een vrolijk personage. Hij is nogal chagrijnig en ik kon me dan ook moeilijk met hem identificeren. Eigenaar van een boekwinkel zijn, lijkt mij heel tof en ik kon me ook moeilijk voorstellen dat iemand als Fikry van zijn werk hield.

Maar dat verandert wanneer Maya en Amelia in Fikry’s leven komen. Het gaat langzaam, maar Fikry verandert in een ander persoon, hij wordt een veel prettiger personage. Amelia en zeker Maya maken het verhaal leuk. Maya’s vragen, haar leven in de winkel, hoe ze daar opgroeit. Hoe Fikry Amelia steeds beter leert kennen. Het zijn allemaal elementen die het verhaal leuker maken. En dat werd het ook. Het verhaal werd steeds boeiender en leuker. Toen ik eenmaal echt in het verhaal zat, duurde het dan ook niet lang tot ik het uit had.

Wat ik ook erg leuk vond in het boek, waren de tussenstukjes. Voor ieder hoofdstuk is een soort mini recensie geschreven van, ik weet het niet zeker, maar volgens mij waren het fictieve boeken. Leuk hoe dit erin verwerkt is en hoe het leven van de personages ook deze recensies veranderen.

Al met al vond ik het een heerlijk, makkelijk en luchtig boek. Een fijn boek voor zo even tussendoor. Vandaar ook 4 sterren!

Advertentie

2 thoughts on “Review: De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s