Home » Recensies: Boeken » Review: Etta & Otto & Russel & James

Review: Etta & Otto & Russel & James

Cover Etta en Otto en Russell en James - Emma HooperAuteur: Emma Hooper
Titel: Etta & Otto & Russell & James
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2014
ISBN: 9789057596889
Aantal bladzijden: 312
Gelezen: 14 november
♥♥♥♥

Ik wil de leesclub een perfecte dag voor literatuur en uitgeverij Podium bedanken voor dit recensie exemplaar.

Achterkanttekst:
Otto,
Ik ben weg. Ik heb nog nooit het water gezien, dus daar ben ik heen. Maak je geen zorgen, ik heb de wagen voor jou laten staan. Ik loop wel. Ik zal proberen te onthouden terug te komen.

(altijd)
je Etta.

Review
Ik heb dit boek mogen recenseren. De achterkanttekst onthuld niet erg veel, maar ik vond het wel interessant klinken. Toen ik verder las, besloot ik het boek aan te vragen. Ik zal jullie nog even vertellen waar het precies over gaat. Op de flaptekst staat meer informatie, namelijk het volgende:

Otto vindt op de keukentafel van zijn afgelegen boerderij in Saskatchewan een afscheidsbrief van zijn vrouw. Etta heeft besloten dat ze nog voor haar dood – ze is tweeëntachtig – de oceaan wil zien. Ze begint te lopen: het is nog 3232 kilometer tot de kust.

Otto ging ooit zelf op reis, om te vechten in een ver land. Nu Etta weg is, krijgen de demonen uit de oorlog weer vat op hem. Hun buurman Russell volgt vastberaden het spoor van Etta, zijn heimelijke grote liefde. En James, tja, die moet je op papier ontmoeten.

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het leest ontzettend snel, ik heb het in een middag en een avond uitgelezen. Het boek zit vol met flashbacks die ervoor zorgen dat je langzaamaan meer te weten komt over de geschiedenis. Over de relatie tussen Otto en Etta, Otto en Russell, Russel en Etta… Ieder heeft zijn eigen verhaal en op het einde komt alles samen.
Ik vond de afzonderlijke verhalen erg mooi, maar wat ik het mooiste vond, was het einde. Ik weet niet helemaal wat er gebeurt, maar dat maakt het juist ook wel leuk; dat je zelf moet interpreteren wat er nu eigenlijk gebeurt. In ieder geval vond ik het einde echt heel mooi.

Ik heb het boek vier sterren gegeven omdat ik het een erg bijzonder verhaal vind. De verschillende verhaallijnen zijn afzonderlijk erg mooi, maar komen uiteindelijk ook goed samen. De oorlog is een belangrijk onderwerp in dit boek, maar het was gelukkig niet erg zware stof, dat was fijn. Het liet wel goed zien hoe groot de impact van een oorlog kan zijn op iemands leven.

Verder vind ik de relatie van Otto en Etta erg mooi, de manier waarop ze iets krijgen vind ik erg leuk. Ik zag het van te voren aan komen, maar dat maakte me niet zo veel uit, het was erg mooi.

Al met al, 4 sterren voor dit boek.

Wil je weten wat anderen van dit boek vonden? Klik dan hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s