Home » Recensies: Boeken » Review: Gullivers travels

Review: Gullivers travels

Auteur: JonIMG_3276athan Swift
Titel: Gulliver’s Travels
Genre: Literatuur
Taal: Engels
Jaar: 1726
ISBN: 9781853260278
Aantal bladzijden: 249
Gelezen: 18 – 25 september
♥♥♥♥

Achterkanttekst:
When Lemuel Gulliver sets off from London on a sea voyage, little does he know the many incredible misadventures awaiting. Shipwrecked at sea, nearly drowned, he washes ashore upon an exotic island called Liliput–where the people are only 6″ tall. Next he visits a land of incredible giants called the Brobdingnagians. They are more than 60′ tall. He travels to Lapauta, a city that floats in the city, & to Glubbdubdrib, the Island of Sorcerers. his final voyage brings him into contact with the Yahoos–a brutish race of subhumans–& an intelligently virtuous race of horse, the Houyhnhnms.
(bron)

Review
Ik heb dit boek een hele tijd geleden op het boekenfestijn gekocht en ik weet niet waarom ik het zo lang uitgesteld heb het te lezen. Ik wilde het heel graag lezen omdat ik sommige verhalen al half kende, uit jeugdboeken of van televisie, maar ik heb het nu pas gelezen omdat het voor een college moest. En wat is het een leuk boek!

Het verhaal beschrijft de reizen van een fictief personage, Gulliver. Er zijn 4 landen waar hij naartoe reist en daar gebeuren de vreemdste dingen. Het is niet zomaar een reisdagboek, omdat er wonderlijke dingen gebeuren en hij de meest aparte personen tegen komt die je je kunt bedenken. En het is leuk, het is echt leuk.

De vier landen die hij bezoekt, het staat ook al in de achterkant tekst dus ik zal niet te veel uitweiden, zijn echt totaal verschillend. Vooral 1 en 2 kun je lijnrecht tegenover elkaar zetten: In Lilliput, het eerste land, zijn de mensen zo klein dat Gulliver ze op zijn handpalm kan zetten en in zijn broekzak kan doen. In het tweede land, ik ben de naam even kwijt, is hij juist degene die zo klein is, en zijn de bewoners even groot als hij was in Lilliput – in verhouding tot de mensen die daar woonden natuurlijk.

Het is zo goed beschreven. Het is heel erg levendig, je kunt je echt inbeelden. Het boek is ook echt grappig, een leuk stukje vond ik toen er een van de lilliputters’ huizen in brand stond, Gulliver besloot over het huis heen te plassen om het vuur te doven. Daar waren ze niet erg gecharmeerd van.

Het is ook leuk om te zien hoe Swift vier verschillende utopia’s heeft bedacht. In ieder land zijn er weer andere gebruiken en regels, maar zijn er ook totaal andere dingen belangrijk. Het is leuk om ze te vergelijken, maar het boek is ook gewoon leuk om te lezen.

Deze zou ik zeker aanraden! Vandaar ook de vier sterren.

Advertentie

2 thoughts on “Review: Gullivers travels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s