Home » Recensies: Boeken » De evolutie van een huwelijk

De evolutie van een huwelijk

Hoi allemaal! Vandaag even iets anders dan normaal. Ik heb vandaag een recensie die ik moet schrijven voor een perfecte dag voor literatuur, oke, eigenlijk gisteren. Het boek dat we gaan recenseren is getiteld de evolutie van een huwelijk. Vanwege deadlines in mijn studie heb ik echter het boek nog niet helemaal uit kunnen lezen, maar ik wilde jullie de recensie niet langer onthouden omdat ik de belofte heb gemaakt hem gisteren online te zetten. Dus vandaag een halverwege recensie! Zodra ik het gehele boek uit heb, wat hopelijk volgende week het geval zal zijn, zal ik nog de uiteindelijke recensie updaten.

Voordat ik begon met lezen
De evolutie van een huwelijk
 Toen we een tijd geleden de boeken moesten kiezen voor een perfecte dag voor literatuur, werd al meteen verliefd op deze kaft. Wat is hij prachtig! De kleuren zijn heel zacht en de vlinder lijkt een nieuw begin aan te geven. Ik vind dit echt heel mooi gedaan, bravo!

Eerste indruk
Mijn eerste indruk toen ik was begonnen met lezen, was wat veel namen! Maar dat is iets waar ik wel vaker moeite mee heb. Dat je dan op de derde pagina bent en vergeten wie wie is en dat je nog niet de relaties tussen de verschillende personages kunt aanwijzen. Later werd dit wel duidelijker, ieder personage lijkt zijn eigen rol te hebben en zijn eigen persoonlijkheid, en dat is fijn. Zeker Mascha vind ik – tot nu toe- een fijn personage waar ik me makkelijk mee kan identificeren. Misschien komt dat door haar liefde voor literatuurwetenschap en hoe ze boeken, teksten, schrijven en literatuur overal bij lijkt te betrekken, maar hoe dan ook vind ik dit heel erg tof.

Positieve dingen
Zoals ik net al zei, dat literatuurwetenschap een grote rol speelt vind ik erg leuk. Verder vind ik het boek fijn geschreven en daarmee bedoel ik de schrijfstijl. Het leest lekker door en je kan je makkelijk in het verhaal kwijtraken, maar tegelijkertijd is het allemaal best wel realistisch en dat vind ik ook wel fijn.

Negatieve dingen?
Tot nu toe ben ik nog niet echt hele storende dingen tegen gekomen. Het enige wat ik nu wat jammer vind is hoe erg de verschillende verhaallijnen door elkaar heen lopen. Ik weet nooit precies wat er nu wanneer gebeurd, en dat vind ik wel lastig, maar het maakt het ook wel interessant. Het lijkt erop dat je zelf de goede volgorde moet zoeken, zelf uitpluizen hoe de tekst in elkaar zit. Ik kan het mis hebben, maar dat zien we later wel.

Voorlopige rating
Ik zit momenteel op drie sterren met het boek. Ik vind het fijn om te lezen, maar tot nu toe nog niet dusdanig bijzonder dat ik er meer dan 3 sterren voor zou geven. Ik hoop dat dit nog veranderd, maar anders vind ik een lekker luchtig boek dat snel weg leest ook wel fijn.

Ik wil de leesclub een perfecte dag voor literatuur en uitgeverij Querido bedanken voor dit recensie exemplaar!

Wil je weten wat anderen van dit boek vonden? Klik dan hier!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s