Home » Recensies: Boeken » Review: Hier blijf ik

Review: Hier blijf ik

Auteur: SaIMG_4513nneke van Hassel
Titel: Hier blijf ik
Genre: Verhalenbundel, literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2014
ISBN: 9789023487753
Aantal bladzijden: 186
Gelezen: 12 – 13 oktober
♥♥

Ik wil de leesclub een perfecte dag voor literatuur en uitgeverij de bezige bij bedanken voor dit recensie exemplaar!

Achterkanttekst:
Hier blijf ik biedt een dynamisch portret van de grote stad, waarin verschillende personages dicht op elkaar hun uiteenlopende levens leiden. Voor deze bundel liet Sanneke van Hassel zich een jaar lang inspireren door nieuwe stadsbeelden van jonge fotografen. Verhalen en foto’s gaan een magisch verband aan: voor even wordt de verbeelde stad werkelijk betreden. Dit is een plek om te blijven.

Review
Ik had moeite in dit boek te beginnen. De kaft en de vorm van het boek spreken mij absoluut niet aan, ik moest denken aan mijn aardrijkskunde boek van vroeger, daar lijkt het op. Ik zal eerlijk zeggen, als ik dit boek in een boekwinkel tegen was gekomen, was ik er straal voorbij gelopen.

Maar goed, dat is de kaft. Het boek bestaat uit een serie korte verhalen over verschillende personages, die volgens de achterkanttekst in dezelfde stad wonen. Ik denk dat ik geen bundels meer aan ga vragen, want ik kom telkens tot de conclusie dat ik daar niet van hou. De verhalen zijn wel goed geschreven, ze gaan over een persoon en je kunt goed zien dat er veel werk in is gestopt, maar ik hou zelf minder van korte fragmenten.

Het boek leest wel erg snel. Ik had het echt zo uit. Doordat het korte fragmenten zijn, kun je het echter ook zo weg leggen.

Maar het boek hield mijn aandacht niet erg vast. Wederom kan dit komen doordat het korte verhalen zijn, maar ook deze korte verhalen op zich vond ik niet heel erg spannend.

De titel hier blijf ik komt overeen met de achterkanttekst, die eindigt met ‘dit is een plek om te blijven’. Dit is het tegenovergestelde beeld van wat ik kreeg toen ik de fragmenten las. Ik vond ze kil, akelig, en ze representeerden niet bepaald een fijne plek. Dit komt overeen met de foto’s. Ze zijn vrij donker en geven niet echt een gezellige sfeer af.

Ik vind het idee van foto’s gebruiken erg leuk, maar ik ben niet erg weg van de foto’s die hier gebruikt zijn. Ik vind dat ze weinig toevoegen aan het verhaal en dat ze eerder, zoals ik hierboven al zei, het beeld opwekken van een informatief boek.

Dit was dus niet echt een boek voor mij. Ik heb het dan ook maar 2 sterren gegeven.

Wil je weten wat anderen van dit boek vonden? Klik dan hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s