Home » Recensies: Boeken » Review: The scarlet letter

Review: The scarlet letter

Auteur: NathaIMG_4379niel Hawthorne
Titel: The Scarlet Letter
Genre: Literatuur
Taal: Engels
Jaar: 1970
ISBN: 9780140430523
Aantal bladzijden: 378
Gelezen: 13 – 16 juli
♥♥♥


Review
Dit boek had geen achterkanttekst dus ik zal even kort samenvatten waar hij over gaat. De hoofdpersoon in dit boek is Hester Prynne, ook wel bekend als ‘The woman of the Scarlet Letter’. Hester heeft een zonde begaan en is daarom gedoemd rond te lopen met the scarlet letter op haar borst.

Ik moet echt eerder recensies schrijven, want dit boek is nu al ver weg gezakt. Ik was ook niet laaiend enthousiast over dit boek, dat heeft er wellicht ook iets mee te maken. Maar goed, ik zal proberen zo goed mogelijk een recensie te schrijven.

Hester is een sterke hoofdpersoon. Een sterke vrouw die zich niet klein laat krijgen door de letter op haar borst, die er zeker voor zorgt dat mensen haar anders gaan behandelen. Ze wordt zelfs een bezienswaardigheid. Maar Hester loopt met haar borst vooruit, met haar dochter Pearl aan haar hand. Pearl is een ander gevolg van haar daad. De vader van Pearl wordt echter nooit gevonden.

Wat naar mijn mening duidelijk naar voren kwam in het verhaal, is dat iedereen wel een zonde heeft (Dit klinkt best stom in het Nederlands, vinden jullie niet?) Hester is zeker niet de enige, ze is echter alleen de enige van wie men weet dat ze een zonde heeft begaan. Ze wordt beoordeeld, terwijl de mensen die haar beoordelen niets meer zijn. Het boek lijkt te willen zeggen, je weet niet alles van iedereen. Dat iemand niet met een scarlet letter rond loopt, wil niet zeggen dat hij/zij vrij van zonden is.

Verder zit er een mooi liefdesverhaal in het boek. Ik ga hier verder niet veel over zeggen, want ik wil het niet voor jullie spoilen, maar het is er erg mooi in verwerkt.

Al met al, ik vond het een goed boek, al was het geen boek dat me echt bij bleef. Het verhaal pakte me niet echt, al is het zeker geen slecht boek. Ik geef het 3 sterren!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s