Home » Showcases » Showcase Sunday (+boekenfestijn)

Showcase Sunday (+boekenfestijn)

IMG_3475Hoi lieve lezers! Nogmaal excuses voor mijn afwezigheid. Om het goed te maken, heb ik hier een behoorlijk volle showcase voor jullie, want… het boekenfestijn is weer in Utrecht! Wederom kon ik het niet laten hier weer heen te gaan…

Gekocht

IMG_4419
 Ik heb de afgelopen week 2 schoolboeken gekocht. De meest rechtse, Boeken onder druk, is een boek dat ik ga lezen voor het vak Verboden Boeken. Tot nu toe, na één week college, vind ik het een erg interessant vak en ook dit boek spreekt me wel aan.
Verder kocht ik Literaire verbeelding, een boek dat ik eigenlijk niet nodig heb. Het is een boek dat wordt gebruikt bij een eerstejaars vak dat ik dus vorig jaar al gehad heb. Dit boek hebben wij echter niet gebruikt. Het is een boek dat heel duidelijk de verschillende stromingen in de literatuur aangeeft, dat vertelt wat er in een bepaalde periode is gebeurd en wie belangrijke auteurs waren of welke werken er centraal staan voor die tijd. Het lijkt me erg handig en ik wilde nog een duidelijk overzichtswerk hebben van de literatuurgeschiedenis, dus kocht ik dit boek.

Dan, de boekenbeurs!

IMG_4409

Ik heb maar 6 boeken gekocht bij het boekenfestijn, en stiekem ben ik daar best trots op. In totaal heb ik €16,- uitgegeven. Ik kocht Morte D’arthur van Sir Thomas Mallory, een boek met de verhalen van koning Arthur. Ik ben al langere tijd geïnteresseerd in dit soort literatuur en ik kan dan ook niet wachten om in dit boek te beginnen.
Ik ben echt ontzettend blij met het andere boek dat jullie op deze foto kunnen zien. Het is de Republic van Plato, en het is een boek waar ik al heel erg lang naar op zoek ben, omdat het in mijn studie alsmaar terugkomt. Deze boeken waren beide €3,99 per stuk.

IMG_4412

Dan kocht ik nog een paar Russische klassiekers, namelijk War and Peace van Tolstoy en Crime and Punisment van (even spieken) Dostoevsky. Beide boeken staan op de repertoire lijst en wil ik dus sowieso nog lezen. Beide boeken waren €1,99 per stuk.


IMG_4415Ten slotte, heb ik bij de boekenbeurs nog Ulysses van James Joyce gekocht. Ik geloof dat alle literatuurwetenschappers die er waren, dit boek in hun mandje gegooid hadden. Voor €1,99 is dit echt een koopje! Ik ben wel erg benieuwd naar het boek zelf, ik heb gehoord dat het vrij lastig is, en ik was niet echt fan van Dubliners, van dezelfde auteur, maar ik ga me binnenkort toch maar eens aan deze 800 pagina’s wagen.

Dan, als laatste, kocht ik nog The Jungle book (and the second Jungle Book) van Rudyard Kipling. Ik had dit boek al in het Nederlands, maar ik wilde het nog in het Engels hebben, dus ik kocht hem hier voor €1,99

Geleend
None!

Gekregen
IMG_4408  Deze week kreeg ik weer een leuk pakketje! Een recensie boek! Het is een boek van Jannah Loontjes, een auteur waar ik nog niet eerder van heb gehoord. Ook het boek misschien wel niet, zei me niet veel tot ik een mailtje kreeg van Een perfecte dag voor literatuur met dit boek als optie voor een recensie. Het sprak me wel aan, dus besloot ik het aan te vragen. De recensie komt 15 september online

Advertentie

One thought on “Showcase Sunday (+boekenfestijn)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s