Home » Uitstapjes en vakanties » Escher in het Paleis

Escher in het Paleis

IMG_2018Hoi lieve allemaal! Vandaag een post over het museum waar ik vorige week geweest ben: Escher in het Paleis, een museum in Den Haag over de kunstenaar M.C. Escher. Ik vond het een leuk museum, mooie kunstwerken en optische illusies waar je zelf een rol in kon spelen. Het museum is gevestigd in het oude paleis van Emma (correct me if I’m wrong) en het gebouw is zelf ook prachtig en zijn oude functie komt ook terug in het museum. Erg leuk!


IMG_2047
IMG_2054

IMG_2049

IMG_2026

IMG_2051

Het Paleis is super mooi en er hangen hele toffe kroonluchters (zoals die hierboven). Ook kun je zien waarvoor de kamers vroeger gebruikt zijn, inclusief foto’s en dat vond ik best wel tof. Zo heeft het gebouw een nieuwe functie maar zie je toch nog terug waar het eigenlijk voor was.

10354166_478623715573656_1797999594925116190_nDe bovenste verdieping was het leukst, waar de werken van Escher niet per se centraal stonden, maar waar het interactiever werd. Zo kon je een foto maken, zoals die hierboven (Kijk hoe groot ik ben, ik voelde me net Alice toen ze van het eat me koekje gegeten had).

In ieder geval, het was erg leuk. Zeker een aanrader als je een keer in Den Haag bent!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s