Home » Recensies: Boeken » Recensie: Unhinged

Recensie: Unhinged

IMG_3831

Auteur: A. G. Howard
Titel: Unhinged
Serie: Splintered (deel 2)
Genre: Young Adult
Taal: Engels
Jaar: 2014
ISBN: 9781419710476
Aantal bladzijden: 387
Gelezen: 4 juli
♥♥♥♥

Achterkanttekst:
In Splintered, A.G. Howard’s dark reimagining of Alice in Wonderland, Alyssa Gardner was crowned a Queen in Wonderland. Yet she chose to leave her subjects so she could live in the human realm. For a yar she’s been trying to be regular Alyssa again, with her boyfriend, Jeb, her newly returned mom, her friends, the prom, and the promise of a future in London.
But Morpheus, the seductive, manipulative netherling who haunts her dreams, won’t let her leave her legacy behind that easily. Neither will Wonderland, which appears to be suffering from her neglect.
Alyssa is torn between two worlds: Jeb and her human life … and the intoxicating wildness of Wonderland – and Morpheus. When those worlds collide and Wonderland starts to invade her “real” life, Alyssa must find a way to keep the balance between the two realms or lose everything she loves.

Review
Let op! Deze recensie kan spoilers bevatten voor wie het eerste deel, Splintered, niet gelezen heeft.

Had ik al gezegd dat ik van deze serie hou? Het is Alice in Wonderland, maar dan compleet anders. In deel een ontdekte Alyssa Wonderland voor het eerst en ontmoette ze allerlei personages uit het originele verhaal. Dat was hier ook het geval, maar nu lijkt het meer op het gedicht Jabberwocky dat Carrol gebruikte in het boek. Unhinged lijkt intertekstualiteit te hebben met de Tim Burton film van Alice, waarbij Alice the Jabberwocky moet verslaan en waarin ook een queen Red en queen White voorkomt. Net als in Unhinged, queen Red en Ivory. Ik ben niet alleen dol op Alice in Wonderland, maar ook op de films van Tim Burton en dit is dus de beste combinatie ooit. Nu ik merk dat dit ook in Unhinged zit, ben ik helemaal blij.

In mijn recensie van Splintered, zei ik dat ik verliefd geworden ben op deze serie. Hierboven zeg ik dat ik ervan hou. Moet ik meer zeggen? Deze serie is geweldig.

Waar ik Unhinged ook op vond lijken, was de serie Koninkrijk te koop van Terry Brooks en de serie Wings van Aprilynne Pike. Vooral die laatste is duidelijk, omdat Alyssa ook in dit deel weer haar vleugels gebruikt en ze prachtig omschreven worden. Toch ben ik nog niet helemaal erover uit of ik dit nu wel of niet leuk vind. Het geeft iets… kinderlijks aan het boek. Het is natuurlijk een young adult, dus dit is wel logisch maar minder tof.

Goed, het verhaal sleepte me in het begin minder mee dan Splintered, maar toen ik er eenmaal in zat, kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik moest gewoon weten hoe het verder ging. Wat gebeurt er allemaal met Jeb, waarom doet hij zo vreemd? Wat doet Morpheus op Alyssa’s school? Wat verzwijgt Alison? En wat is nu precies Queen Red’s probleem? Het verhaal blijft boeiend en spannend, en is op geen enkel moment voorspelbaar.

Wat ik in deel 1 minder vond, was hoe erg het young adult gehalte naar boven kwam. Helaas werd dit in deel 2 nog veel erger. De love triangle, Alyssa, Jeb en Morpheus (Go Jeb!) wordt echt te erg uitgewerkt. Heel erg jammer. Op zich past het best goed in het verhaal, maar doordat het in ALLE Young Adult terug lijkt te komen, word ik er nogal moe van.

Maar het verhaal is en blijft geweldig. Ik kan ook echt niet wachten tot deel 3, die helaas pas ergens in Januari uit zal komen..

Advertentie

One thought on “Recensie: Unhinged

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s