Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_3475Goedemorgen lieve lezers! Wat een heerlijk weekje was het toch! En het is nu alweer zondag, de tijd vliegt! Maar, dat betekent wel: Tijd voor een nieuwe showcase! Als jullie goed opgelet hebben, weten jullie dat ik afgelopen week naar een hele mooie boekwinkel in Maastricht ben geweest en ik kan jullie wel vertellen, het is redelijk onmogelijk om daar met lege handen weer naar buiten te lopen. Dus, goed nieuws: Ik heb weer wat om jullie te showen! 🙂

Gekocht
IMG_4382
 De eerste twee boeken die ik heb gekocht bij boekhandel Dominicanen, zijn deze. Als eerst kwam ik Jabberwocky and Other Nonsense van Lewis Carrol tegen; een bundel met al zijn gedichten. *Kwijl. Deze moest ik natuurlijk mee nemen, geen twijfel over mogelijk.

Het tweede boek was eigenlijk toeval dat ik het tegenkwam. Ik kwam terug van de wc en toen zag ik dat mijn vriend met dit boek in zijn handen stond, omdat het boek bij classics lag en het toch niet bepaald een classic is. Ik heb het boek min of meer uit zijn handen getrokken omdat ik deze nog heel graag wilde hebben. Ik geloof dat ik het er ook al vaker over gehad heb. Het is sneeuwwitje van Donald Barthelme en het is een postmoderne versie van het originele sprookje. Waar sneeuwwitje een heks is en 7 mannen onder de duim moet houden. Ik wilde dit boek het hele jaar al lezen.

IMG_4383Dan kocht ik ook nog twee tweedehands boeken, twee dichtbundels om precies te zijn. De eerste is van Sappho, een van de bekendste dichteressen (of misschien wel de enige, ik weet het niet zeker) uit de oudheid. We hebben een aantal gedichten behandeld en omdat ze zo belangrijk is in de literatuur, besloot ik deze bundel mee te nemen.
Ook kocht ik een dichtbundel van Sybren Polet, namelijk Illusie en Illuminatie. Zoals jullie misschien al wel gemerkt hebben, ben ik best wel dol op Polet (zie hier de recensie van De man die een hoofd groter was) en ook deze bundel kon ik dus niet laten liggen.

Dat waren de boeken die ik heb gekocht bij Dominicanen. Maar dat is niet het enige dat ik heb gekocht. Ik ben deze week ook nog naar Den Haag geweest, naar het Escher museum. Wat een prachtige kunst hangt daar en wat een leuk museum! Zeker een aanrader (Misschien komt hier ook nog wel een post over, vinden jullie dat leuk?) en ook daar heb ik nog een boek geIMG_4381kocht met bekende werken van Escher. Heel erg tof 🙂

Geleend
Geen!

Gekregen
Geen!

Gelezen
Ik heb behoorlijk wat gelezen deze week. Ik heb de bundel van Polet al uit en ook Sneeuwwitje heb ik deze week uitgelezen. Verder ben ik begonnen in Jabberwocky and other nonsense, maar ik vind deze werken zo geweldig dat ik het langzaam wil lezen. Ook ben ik bezig in The Sunken ‘Panesian.

Gaan lezen
Ik denk dat ik komende week The Sunken ‘Panesian uit ga lezen en dat ik ga beginnen in 1984. Ook hoop ik dat nu EINDELIJK het laatste deel van Divergent voor me klaar ligt bij de bibliotheek, want ook daar ben ik razend nieuwsgierig naar.

Hebben jullie deze week nog leuke boeken ontdekt?

Advertentie

6 thoughts on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s