Home » Recensies: Boeken » Review: The Rosie Project

Review: The Rosie Project

IMG_20140703_173535

Auteur: Graeme Simsion
Titel: The Rosie Project
Genre: Romantiek
Taal: Engels
Jaar: 2013
ISBN: 9780718178130
Aantal bladzijden: 329
Gelezen: 8 – 13 juli
♥♥♥♥

Achterkanttekst:
Don Tillman is getting married. He just doesn’t know who to yet…

The Wife Project will solve that problem. He has designed a sixteen-page questionnaire to help him find the perfect partner. She will most definitely not be a barmaid, a smoker, a drinker or a late-arriver.

Rosie Jarman is all of these things. She is also fiery and intelligent and beautiful. And she is on a quest of her own, to find her biological father – a search that Don, a genetics professor, might just be able to help her with.

The Wife Project teaches Don some unexpected things. Like why earlobe length is an inadequate predictor of sexual attraction. Why ice-cream tastes differentin New York. Why he’s never been on a second date. And why, despite the best scientific efforts, you don’t find love; love finds you…

Review
Dit boek is leuk! Echt leuk! Het vertelt het verhaal van Don, een professor die er nogal rare gewoontes op nahoudt. Hij houdt van orde (sterker nog, hij kan niet leven zonder), van eten en van perfecte timing. We leren en al zijn vreemde gewoonten kennen, voordat we kennis maken met Rosie. Don helpt Rosie met de zoektocht naar haar vader. Hij heeft Rosie al gelijk afgeschreven als kandidate voor The Wife Project, maar door The Father Project, trekken ze toch veel tijd met elkaar op. Don weet zelf niet waarom hij er zoveel tijd aan besteed en er zoveel moeite voor doet.

Het eerste wat me opviel, een van de eerste hoofdstukken van het boek, was hoe Don vertelt over kinderen met Asperger. Hoe deze kinderen zich gedragen. Er wordt ook nog de opmerking gemaakt dat het bij kinderen makkelijker aan te wijzen is dan bij volwassenen. Vervolgens zien we veel van de kenmerken die Don noemde, terug in hemzelf. Goed bedacht.

Andere belangrijke personages in het boek, zijn Don’s beste vriend Gene en diens vrouw Claudia. Ze zijn niet echt een voorbeeld voor Don, omdat zij een open relatie hebben en Gene er een challenge van heeft gemaakt om seks te hebben met vrouwen van allerlei verschillende nationaliteiten. Gene geeft Don wel advies, wat tot hilarische situaties leidt, omdat Don een totaal ander persoon is dan Gene.

Het boek is ook echt grappig. Er zaten situaties in waarbij ik gewoon daadwerkelijk hardop moest lachen. Heerlijk! En ook al weet je van te voren hoe het afloopt, het boek blijft tot het einde toe leuk. Het is zeker een aanrader, ik geef het dan ook 4 sterren!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s