Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_3475

 

Hoi lieve lezers! Het is weer zondag, dus tijd voor een showcase! Ik heb deze week geen boeken gekocht/geleend of gekregen, maar ik heb jullie de showcase van vorige week nog te goed, want doordat ik mijn laptop niet bij me had in het weekend, heb ik die nog niet geplaatst. Die week heb ik wel een aantal boeken gekocht die ik jullie zometeen zal laten zien. En ook heb ik wat dingen gelezen deze weken. Lees verder voor de boeken!

Gekocht
IMG_4344 Mijn zus gaat verhuizen en besloot een deel van haar boeken weg te doen. Wie ben ik dan om niet te kijken of er iets leuks tussen zit? En ik vond een aantal boeken waar ik erg blij mee ben!
Ik kocht Decamerone van haar, een boek met korte verhalen geschreven door Boccaccio. Het zijn verhalen die overgeleverd zijn vanuit de middeleeuwen, die daar rondgingen in de orale cultuur. Ik heb een deel van deze verhalen al gelezen voor een essay dat ik over dit boek (in combinatie met The Canterbury Tales) heb geschreven, maar ik wil nog graag alles lezen en het boek wilde ik sowieso nog hebben, dus dit was een mooie vondst!

Ook nam ik Inkheart van haar over, geschreven door Cornelia Fünke, het boek gaat over een verhalenverteller wiens verhalen tot leven komen. Ik heb de film al een aantal keren gezien en die is erg goed, dus ik ben erg benieuwd naar het boek.

IMG_4345Verder had ze nog Het achterhuis van Anne Frank die ze weg deed. Ook hier kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Het is geen boek dat ik graag wil lezen maar meer een die ik van mezelf moet lezen omdat het belangrijk is voor de geschiedenis.
Verder kocht ik Is that a fish in your ear, van David Bellos, een boek over betekenissen en vertalingen. Ik weet dat zij er erg enthousiast over was, en ik heb het boek ook ergens zien staan in de cursusbeschrijvingen van volgend jaar, dus ook deze wilde ik graag hebben.

Geleend
Geen!

Gekregen
Deze week ook geen, en afgelopen week ook niet.

Gelezen
Nu moet ik even in mijn goodreads challenge gaan spieken wat ik gelezen heb hoor.. Vorige week heb ik In cold blood van Truman Capote uitgelezen voor school en ook Birk voor een perfecte dag voor literatuur (de recensie kunnen jullie hier vinden).
Afgelopen week heb ik Fun home gelezen, een tragicomic. Het was een interessant boek, het was een autobiografie in een comic vorm en dat heb ik nog niet eerder gezien. De recensie hiervan komt binnenkort online. Verder heb ik Carmen gelezen, een kort verhaal geschreven door Prosper Mérimée, een verhaal dat ik voor school moest lezen.

Gaan lezen
Komende week wordt erg druk met papers en tentamens – het is bijna vakantie – maar ik ga Het liefdesleven van Nathaniel P. lezen, ik ben daar nu in bezig en ik hoop hem vandaag uit te hebben. Het is een boek voor de leesclub een perfecte dag voor literatuur en de recensie komt 15 juni online.
Verder heb ik niet echt iets op mijn lijstje staan. Ik moet een 4000 woorden essay schrijven waar ik als onderwerp Alice in Wonderland voor heb gekozen (wat een verrassing) dus misschien dat ik die deze week nog ga lezen, maar dat is nog niet zeker.

Hebben jullie deze week nog leuke boeken gelezen?

Advertentie

6 thoughts on “Showcase Sunday!

  1. JIj bent dus wel door Nathaniel P. heen gekomen. Ik ben halverwege gestopt… waarom zal je wel lezen in mijn blog. Maar ik ben ook weer heel benieuwd naar wat iedereen erover te zeggen heeft! Zelf ben ik bezig in Tsomo’s karma, een indrukwekkend boek uit Bhutan.

  2. JIj bent dus wel door Nathaniel P. heen gekomen. Ik ben halverwege gestopt… waarom zal je wel lezen in mijn blog. Maar ik ben ook weer heel benieuwd naar wat iedereen erover te zeggen heeft! Zelf ben ik bezig in Tsomo’s karma, een indrukwekkend boek uit Bhutan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s