Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_3475Hoi allemaal! Vandaag weer een showcase! Vorige week heb ik overgeslagen, omdat ik toen geen boeken had om te laten zien. Deze week heb ik er eentje, en die wil ik jullie niet onthouden!

Gekocht
Geen! Ik heb mezelf momenteel geen ‘officieel’  boekkoopverbod opgelegd, maar om de een of andere reden heb ik de afgelopen twee weken al geen boeken gekocht. Ah well, ik heb er toch nog genoeg!

Geleend
Ook nog geen! Ik heb er momenteel echt genoeg om te lezen, dus ik wacht nog even met lenen!

Gekregen
IMG_4338 
Mijn moeder ging haar boekenkast eens opruimen – altijd leuk wat dat gebeurd – en ze haalde er 2 boeken uit die ze niet meer wilde. De een ging naar mijn zus, en de andere natuurlijk naar mij, en dat was: De klucht van de koe van G.A. Bredero. Ik heb deze boeken ooit uitgezocht in klas 3 toen ik voor het eerst literatuur moest gaan lezen en totaal geen idee had waar ik moest beginnen, vandaar dat we een stapel lijsters boeken hebben besteld.
Ik heb deze echter nog steeds niet gelezen, al ben ik wel erg nieuwsgierig. Op de achterkant staat het volgende:
De klucht van de Koe vertelt het eenvoudige verhaal van een dief die een koe steelt van een boer en deze de koe later zelf op de markt laat verkopen, waarna de dief er met het geld vandoor gaat. Deze intrige heeft Bredero niet zelf bedacht – het verhaal komt al voor in diverse 15e en 16e eeuwse volksboekjes. Wel authentiek zijn onder meer de geestige dronkemansscènes tussen de waardin en de pierewaaier die Bredero opvoert in herberg Het Zwarte Paard. Het kanappe van Bredero is, dat hij erin is geslaagd beide handelingen tot een samenhangend en levendig geheel te smeden.

De achterkant hemelt Bredero nogal op, wat voor mij niet per se het verhaal interessanter maakt, maar wat ik interessant vind is dat het een verhaal uit de middeleeuwen is, overgeleverd uit de orale vertelcultuur, als ik het zo lees. Ik heb hier vorig blok een heel college over gevolgd en ik vind dat echt heel erg interessant. Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal.

Gelezen
Ik ben deze week begonnen in In cold blood, omdat die komende week uit moet zijn. Ik hoop deze vandaag uit te lezen.

Gaan lezen
Deze week moet ik Birk gaan lezen, die staat op de planning voor Een perfecte dag voor literatuur. Ook wil ik Fun Home gaan lezen, een comic die we ook gaan behandelen in college, over 2 weken.

Hebben jullie deze week nog leuke boeken gelezen?

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s