Home » Showcases » Showcase Sunday (Inclusief Boekenfestijn Buit!)

Showcase Sunday (Inclusief Boekenfestijn Buit!)

IMG_3475Goedemorgen lieve lezers! Het is even geleden dat ik een showcase sunday heb geplaatst, dus ik ga jullie nu gewoon alles laten zien wat ik de afgelopen weken gekocht, geleend en gekregen heb. Het was afgelopen week boekenfestijn in Utrecht, en ik kon het niet laten om daarheen te gaan, dus ook daar zullen jullie wat van terug zien! Lees meer voor mijn boeken 🙂

Gekocht

Fun Home  Het eerste boek dat ik in de afgelopen weken heb gekocht en jullie nog niet heb laten zien, is Fun Home. Het is een tragicomic (that’s right, een stripverhaal!) die ik voor school nog moet lezen. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik kocht hem in Savannah Bay, de winkel waar alle boeken van mijn studie te koop zijn. (Als je ooit in Utrecht bent, neem dan even een kijkje, het is echt een hele gezellige winkel)

(bron)

2014-05-09 09.12.16

Verder ben ik, zoals ik al zei, naar het boekenfestijn geweest in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik heb me ingehouden dit keer! Ik heb maar 4 boeken gekocht, en het waren allemaal boeken die ik toch nog wilde hebben. Als eerste heb ik Jane Eyre van Charlotte Brönte. Ik heb dit boek nog ergens in het Nederlands, maar ik ben van mening dat ik deze in het Engels moest lezen, wat ik toch nog wilde doen, dus ik kocht hem voor €1,95 op de boekenbeurs.
Hetzelfde geldt voor Uncle Tom’s Cabin, van Harriet Beecher Stowe. Het is een belangrijk boek in de geschiedenis, want door dit boek gingen mensen nadenken over slavernij en of het niet verkeerd was wat ze deden. Ik heb gehoord dat het een prachtig verhaal is, dus ik ben erg benieuwd ernaar!

2014-05-09 09.13.11 Verder kocht ik nog The Divine Comedy van Dante. Ik ben hier echt heel blij mee want ik wilde deze al een hele tijd hebben. Ook dit is een boek dat binnen literatuurwetenschap nogal gehyped wordt, en dus ben ik erg benieuwd.

Ten slotte kocht ik nog The great Comedies and Tragedies, een bundel met de werken van Shakespeare. Het boek bevat A midsummer nights dream, Much ado about nothing, As you like it, twelfth night, Romeo and Juliet, Othello, Hamlet, King Lear en Macbeth.

Ook hier ben ik echt heel blij mee en ik kan niet wachten om wat meer van Shakespeare te gaan lezen!
 
Geleend
2014-05-09 09.09.32Nu ik eindelijk een biebpas heb van de bieb in Utrecht, is het een stuk makkelijker om aan boeken te komen! Ik heb twee boeken geleend die ik voor mijn studie moet lezen. De eerste is In Cold Blood van Truman Capote. Ik ben in deze nog niet begonnen maar ik geloof dat we hem over twee weekjes gaan lezen.
Ook heb ik Atonement geleend van Ian McEwan. Ik was een beetje huiverig jegens dit boek, aangezien ik eerder Saturday heb moeten lezen van dezelfde auteur, en ik daar niet echt fan van was (klik hier voor de recensie), maar ik ben nu halverwege en ik moet zeggen dat het meevalt, het is best een goed boek.

(Excuses voor de slechte kwaliteit van de foto’s trouwens)

Gekregen
2014-05-09 09.10.05Ten slotte heb ik nog twee boeken binnen gekregen om te recenseren voor de leesclub Een perfecte dag voor Literatuur. De eerste daarvan is Birk, geschreven door Jaap Robben. Een auteur die ik niet ken, maar dat geeft niet. Het lijkt me een vreemd boek, maar ik ben benieuwd. De recensie komt 30 mei online.

Het andere boek dat ik ontvangen heb is Het liefdesleven van Nathaniel P., geschreven door Adelle Waldman – weer een naam die me nog niet bekend in de oren klinkt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het eigenlijk wel leuk om nieuwe auteurs te ontdekken. De recensie van dit boek komt 15 juni online.

En dat waren de boeken van de afgelopen weken! Ik zal proberen om vanaf nu weer wat vaker te gaan bloggen.

Hebben jullie de afgelopen weken nog boeken gekocht? Op het boekenfestijn wellicht?

Advertentie

4 thoughts on “Showcase Sunday (Inclusief Boekenfestijn Buit!)

    • Haha dankje 🙂 Het was wel lastig hoor 😉 Misschien kun je een keer iets van Dante lenen bij de bieb? Ik heb zelf ook nog niets gelezen, maar ik denk dat het heel goed is 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s