Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_3475

 

Hoi lieve lezers en lezeressen! Hebben jullie allemaal een fijne eerste paasdag? Ik hoop van wel!
Ik ben nu vooral een beetje aan het uitrusten, na een geweldig weekje Lissabon (verslag komt nog!) en een tof dagje op Elfia, heb ik een superleuke, maar ook behoorlijk uitputtende week achter de rug. De week is omgevlogen en er zijn een heleboel leuke boeken voorbij gekomen, die ik nu aan jullie zal showen!

Gekocht
IMG_4113 Ik had vorige week al gezegd dat ik twee boeken had besteld op The book depository. De eerste kwam vorige week al binnen, namelijk het tweede deel van Splintered: Unhinged.
Deze week kwam het andere boek binnen, en dat was The wonderful wizard of Oz, een classic verhaal die de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk wel kennen. Ik moet toegeven dat ik, voor zover ik me kan herinneren, nog nooit het hele verhaal heb gelezen en daar mag wel eens verandering in komen! Dus vandaar dat ik deze heb besteld.

IMG_4106 IMG_4108 Ik kon natuurlijk Lissabon niet verlaten zonder boeken! Op dinsdag gingen we naar de oudste boekhandel ter wereld (!), namelijk Bertrand bookstore. Zouden jullie deze winkel uit kunnen lopen met lege handen? Ik besloot een boek te kopen uit Lissabon zelf, namelijk The book of the disquiet van Ferdinand Pessoa. Een boek dat ik toch nog wilde lezen en dat bovendien ook nog eens op de repertoire lijst staat!
Ook hebben ze er een stempel van de winkel in gezet, als bewijs dat ik hem echt daar gekocht heb! Hoe leuk?

IMG_4109IMG_4110 We gingen ook nog naar een soort museum over de auteur José Saramago. In het winkeltje van het museum kwam ik een Nederlands boek tegen. Stad der blinden schijnt een prachtig verhaal te zijn. Iedereen die zag dat ik met het boek in m’n handen stond, raadde me aan het te kopen, dus ook dat kon ik niet laten.
En ook in dit boek staat weer een toffe stempel 🙂

Geleend
Deze keer niets! Daar heb ik geen tijd voor gehad.

Gekregen
IMG_4112Ik heb deze week één boek binnen gekregen van de leesclub Een perfecte dag voor literatuur. Het boek is geschreven door André Platteel; een naam die ik nog niet eerder gehoord heb. De titel van het boek is Alles hiervoor.
Op de website van Not just any book staat de volgende beschrijving:
Alles hiervoor, een ontwikkelingsroman, speelt afwisselend in Amsterdam en ‘on the road’. De jonge Jonathan heeft zowel zijn moeder als zijn broertje verloren. Als hij later last krijgt van angstaanvallen, wordt hij gedwongen te zoeken naar de oorzaak. Na een zeven jaar durende afzondering reist hij af naar de wildernis van Big Sur. Daar ontmoet hij de Noor, een charismatische man die een grote invloed op Jonathan uitoefent. Wanneer er doden vallen onder politici en ondernemers voeren de sporen naar de Noor.”

Het lijkt me een interessant verhaal. De recensie komt 15 juli online!

Dat waren de boeken van deze week! Hebben jullie nog leuke boeken gekocht?

Advertentie

2 thoughts on “Showcase Sunday!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s