Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_3475Poe poe, dat was een behoorlijk drukke week! Ik typ dit terwijl ik tussen de verhuisdozen zit, want… Ik heb een kamer in Utrecht! We zijn dit weekend al bezig geweest met verhuizen (vandaar dat het zo druk was) en deze week gaan we daar mee verder, en dan kan ik er in! ūüôā
Hierdoor is het lezen er wel een beetje bij ingeschoten. Maar ik heb nog wel iets te showen in deze showcase!

Gekocht:
Geen! Ik mag nog steeds niet..

Geleend:
Pfoe, daar heb ik echt geen tijd voor gehad! Binnenkort, als ik ingeschreven sta in Utrecht, wel maar een abonnement nemen bij de bibliotheek daar!

Gekregen:

IMG_3813

Maar ik heb wel een boek ontvangen deze week! Van de Echte Lezers club kreeg ik dit boek, Het lied en de waarheid, geschre

ven door Helga Ruebsamen. Het is een auteur waar ik nog nooit van had gehoord, en ook de titel kende ik niet (al staat er wel een behoorlijk opzichtige ‘gezien op tv’ sticker op. Ik heb het niet gezien op tv, maar goed), maar het sprak me wel aan! Op de achterkant staat het volgende:
¬†Louise Benda woont tot haar vijfde levensjaar op Java. Overdag speelt ze buiten, ’s nachts leeft ze in een geheimzinnige wereld waarin werkelijkheid en fantasie moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. In 1939 vertrekt de familie Benda naar Europa. Louise wil het liefst terug naar huis, maar de oorlog breekt uiten ze duikt onder met haar vader.
Louise heeft een gevoelige radar voor de dingen die om haar heen gebeuren en een rijke fantasie. Ondertussen registreert ze de signalen uit de half verborgen wereld van de volwassenen, die ze in haar na√Įviteit niet altijd kan duiden. Later waagt zij zich aan een reconstructie van haar verleden. Het lied en de waarheid is een magistrale roman over heimwee, verlies en onschuld.”


Gelezen:
Zoals ik al zei, ik heb weinig lees tijd gehad deze week. Ik moest eigenlijk een heleboel lezen (als je de waslijst kijkt van vorige week zondag), maar dat is dus niet gelukt. Ik heb alleen Heart of Darkness kunnen lezen voor mijn paper. Ik vond dat wel een mooi verhaal. Ik heb een deel gelezen van Utopia, maar het deel dat ik heb gelezen was alleen nog maar beschrijving en dat vond ik niet heel erg interessant.

Gaan lezen
Utopia is maar een dun boekje, dus die ga ik proberen uit te lezen. Verder wil ik volgende week Half Zwart gaan lezen, want ik hoor daar nu hele goede verhalen over! Ook ga ik Wat ik weet lezen, omdat daar een recensie  van zal komen! Tenslotte moet ik van mezelf The daylight gate lezen, want die moet ik eigenlijk morgen al uit hebben, en ik ben nog niet begonnen..

Hoe was jullie week?

Advertentie

4 thoughts on “Showcase Sunday

  1. Gefeliciteerd met je kamer in Utrecht! Ik heb lang geleden Geschiedenis in Utrecht gestudeerd. Geweldige stad. Alleen heb ik er nooit een kamer gehad. Ik woonde al samen en ben altijd trouw op en neer blijven treinen.
    Hopelijk krijg je de komende tijd wat rust om bij te lezen want je hebt een indrukwekkende lijst ‘nog te lezen’. Succes met het lezen en heel veel plezier in Utrecht.

  2. O, ik zou ook wel in Utrecht willen wonen, zeker als student! Ik hoopte een beetje dat ik het boek van Helga Ruebsamen zou krijgen (ik had het wel gezien op tv), maar helaas. Ik ben benieuwd naar je bespreking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s