Home » Recensies: Boeken » Review: Persuasion

Review: Persuasion

IMG_3597

Auteur: Jane Austen
Titel: Persuasion
Genre: Literatuur
Taal: Engels
Jaar: 1817
ISBN: 9781853260568
Aantal bladzijden: 210
Gelezen: 20 februari – 2 maart
♥♥♥♥

Achterkanttekst:
What does persuasion mean – a firm belief, or the action of persuading someone to think something else? Anne Elliot is one of Austen’s quietest heroines, bt also one of the strongest and the most open to change. She lives at the time of the Napoleonic wars, a time of accident, adventrue, the making of new fortunes and alliances.

A women of no importance, she manoeuvres in her restricted circumstances as her long-time love Captain Wentworth did in the wars. Even though she is nearly thirty, well past the sell-by bloom of youth, Austen makes her win out for herself and for others like herself, in a regenereted society.

Review
Dit is weer een heerlijk Jane Austen boek! Romantisch, gedetailleerd, en heerlijk om in weg te dromen!

Het boek gaat over Anne Elliot, die verliefd wordt op Captain Wentworth. Haar vader en haar zus vinden hem echter te min en ook haar vriendin Lady Russell denkt dat het beter voor Anne is als ze haar laat gaan. Anne laat zich overhalen (vandaar de titel) en breekt met Captain Wentworth.
Ze denkt veel na over die beslissing en wanneer hij dan weer ten tonele verschijnt, is ze overladen met emoties. Wat voelt ze nog voor hem, en belangrijker: Wat voelt hij voor haar?

Net als in northanger abbey, een roman van Austen die ik afgelopen jaar heb gelezen, is de hoofdpersoon in dit boek iemand waar ik me makkelijk mee kon identificeren. Haar gedachten en gevoelens worden duidelijk en gedetailleerd beschreven, je zit echt in haar hoofd en gaat ook gevoelens koesteren voor Captain Wentworth. Je gaat hopen dat het nog goed komt en daardoor ga je helemaal mee leven in het verhaal.

En niet alleen de gevoelens zijn gedetailleerd beschreven, maar eigenlijk alles. De gesprekken, de gebeurtenissen, de locaties waar ze zich bevinden. Want het verhaal speelt zich op meerdere plekken in Engeland af, namelijk Bath, Sometsetshire en Lyme. Het is allemaal zo duidelijk dat je een goed en helder beeld krijgt.

Met dank aan dit boek is mijn liefde voor Austen weer een beetje gegroeid!

Zie ook: Northanger Abbey

Advertentie

4 thoughts on “Review: Persuasion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s