Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_3475Hoi allemaal! Leuke week gehad? Het was echt perfect weer, vinden jullie niet? Vandaag is het weer zondag, dus het is weer tijd voor een nieuwe showcase. Ik heb me aan mijn boek-koop verbod gehouden, maar ik heb wel een boek ontvangen en wat dingen gelezen deze week.

Gekocht
Geen dus!

Geleend
None!

Gekregen
20808446 Ik kreeg deze week een mailtje van Laura van Lauradenkt.nl of ik het boek Half Zwart van Sally Green wilde lezen en recenseren. Het is een Young Adult/Fantasy boek en het leek me wel leuk, dus ik ga binnenkort dit boek lezen en dan kunnen jullie de recensie ervan hier lezen. Op goodreads staat het volgende:
“Niemand wil hem, iedereen jaagt op hem…

De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar witte en zwarte heksen naast gewone mensen leven. De witte heksen zijn goed, de zwarte heksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide: zijn vader is de meest gevreesde zwarte heks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een witte heks, is dood. De witte heksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op tot zijn zestiende verjaardag. Dat is het moment waarop zijn vader hem drie inwijdingsgeschenken moet geven, anders zal Nathan sterven. Maar hoe kan Nathan zijn vader vinden als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen, zelfs zijn eigen familie en het meisje op wie hij verliefd is niet? Maar Nathan heeft weinig keus en zal moeten terugvechten om zijn leven te redden. De jacht is geopend…”
Bron

Gelezen
Ik heb afgelopen week De dood in Venetië gelezen van Thomas Mann. Wauw. Het begin vond ik een tikkeltje saai, maar het verhaal ontpopt zich echt prachtig! Daarnaast heb ik een boek van Herta Müller gelezen voor de leesclub een perfecte dag voor literatuur, en wel Barrevoetse februari. De recensie kunnen jullie hier vinden.

Gaan Lezen
Ik ga (waarschijnlijk) een essay schrijven over de novelle Heart of Darkness van Joseph Conrad, dus die ga ik deze week lezen. Verder moet ik voor college een heleboel boeken lezen deze week. Ik weet niet of ik tijd heb voor ze allemaal, maar dat zijn 1948 van George Orwell, Utopia van Thomas More, Hamlet van Shakespeare en The waste land van T.S. Eliot. Een hele waslijst, maar ik ga proberen er zoveel mogelijk van te lezen.

Hebben jullie deze week nog leuke boeken gelezen?

Advertentie

2 thoughts on “Showcase Sunday

  1. Oh god, ik heb zoooo’n hekel aan the Heart of Darkness. Mijn eerste paper moest ik daarover schrijven en oh, wat vervloekte ik het!

    Ben trouwens benieuwd naar je recensie van Half Zwart 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s