Home » Overige » Ik hou van mijn Book Journal!

Ik hou van mijn Book Journal!

IMG_3655

Ik heb met mijn verjaardag dit Book Journal van Moleskine gekregen. Ik wilde al langere tijd een journal hebben om in bij te houden welke boeken ik lees of wil lezen, en deze is echt perfect! Ik deel mijn ervaringen nu met jullie 🙂

IMG_3660

Je kunt hier zo overzichtelijk alles bijhouden! Zoals je op de foto kunt zien (let alsjeblieft niet op mijn handschrift), is het heel overzichtelijk ingedeeld. Naam van de auteur en waar hij/zij vandaan komt, de titel van het boek, het jaartal, het jaartal van het exemplaar dat je hebt, de datum dat je het hebt gelezen, de uitgeverij, de originele taal, prijzen die het heeft gewonnen.. Ook is er in het midden een vak met ‘quotes’, wat ik erg leuk vindt. Aan de zijkant nog een balkje met ‘notes’, voor kleine dingetjes en dan onderin een vak ‘opinion’, waar je kan schrijven wat je er van vond, met de gebruikelijke 5 sterren eronder die je in kunt kleuren!

IMG_3765Het eerste wat mij opviel: Tabbladen! Het begint met heel duidelijk aan de zijkant het alfabet, zodat je perfect de boeken kunt rangschikken op titel (of naam van de auteur, wat je makkelijker vindt).

IMG_3766

Dan, als het recensie gedeelte voorbij is, krijg je nog een verzameling lege pagina’s.
Hier zijn ze heel slim geweest, en hebben ze lege tabbladen gebruikt. Met een stickervel erbij zodat je zelf kunt bepalen wat voor lijstje je wilt maken. Ik heb hier bijvoorbeeld: Artikelen, Wish List, Reviews en To Read, maar je hebt ook stickers van websites, favoriete boeken, notities..
Of lege tabbladen die je zelf kunt invullen!

IMG_3659 Aan het einde van de journal is een hele overzichtelijke inhoudsopgave, zelf in te vullen. Je kunt niet alleen op alfabet je boeken invullen, maar ook de overige pagina’s worden erin opgenomen, zodat je alles makkelijk kunt bijhouden 🙂

IMG_3657En, ook leuk: Stickertjes! Je hebt blauwe en grijze stickers met sterretjes, duimpjes, quote tekentjes en nog veel meer dingen. En dan de stickers die ik al eerder noemde, voor de tabbladen.

IMG_3656

En wat ook leuk is.. Een geheim vakje! Ik had de stickers nog helemaal niet gezien toen ik het boekje opende, maar toen ik aan het bladeren was, kwam ik dit geheime vakje tegen. Hoe leuk?

Gebruiken jullie ook een book journal of houden jullie alles gewoon bij op Goodreads?

Advertentie

10 thoughts on “Ik hou van mijn Book Journal!

    • Haha ja daar wordt het bij mij misschien ook nog lastig.. Maar ik gebruik het vooral ook als hulpmiddel voor mijn reviews, als ik niet gelijk de tijd heb om een review te schrijven, kan ik hierin wel alvast noteren wat ik er van vond.

  1. Ja, deze heb ik een tijd terug ook gekocht! Ik was een beetje bang om erin te schrijven eigenlijk, omdat ‘ie zo mooi is, maar uiteindelijk toch maar gedaan! Ik schrijf er sowieso ook alleen echt de boeken in die ik ook echt heel goed vond.. :’D

    • Oh ik heb echt precies hetzelfde! Ik had hem op mijn bureau liggen, maar pfoe, zonde om er gelijk in te schrijven! En inderdaad, boeken die ik niet tof vond gaan er niet in, ik schrijf bovendien ook alleen maar literatuur op, boeken die ik nog een keer zou willen lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s